大家點睇當拿隆馬

567 回覆
6 Like 1 Dislike
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

咁你要睇手勢定要救到波先

我覺得成日講手勢手勢好on9
保方唔好卡斯唔好ddg唔好妞亞,咁邊個叫好邊個叫正宗?

講番先,邊度話保方同紐亞手勢唔好。
至少我唔覺得wor

未見過有人話保方紐亞唔正宗
呢件真係有機接保方啦,蛆肯肯定會出手買,大不了租番俾乞衣米蘭玩埋17/18依季^

原來佢18年6月完約,姐係有機免費去蛆

佢經理人好似係伊巴同普巴件麻煩友伊拉奧拿?

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆
一來畀多啲時間等佢練習下,保方未退而入蛆坐板凳好容易生疏
(或者早少少入去可能有保方幫佢成長)
二來呢兩年蛆啲人出出入入,好難同隊友有默契,特別係之後後防老化一係又要大改組
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?
企位同判斷呢D會愈多經驗愈好
反應呢D好難大進步

而家係咪國家隊常客?

有身型有反應已經好過唔少人
不過D LO慘D,表現唔係差的,但硬係隊波77下,結果做左犧牲品

佢同後防溝通唔好呀 可能言語問題

佢都幫A米救唔少
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

係囉...
呢件真係有機接保方啦,蛆肯肯定會出手買,大不了租番俾乞衣米蘭玩埋17/18依季^

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆
二來呢兩年蛆啲人出出入入,好難同隊友有默契,特別係之後後防老化一係又要大改組

唔同我地話事sosad
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?

保方施治應該比較正宗, 啲人話佢哋狀態咁穩定係因為意識同判斷同企位好
巴打係咪just 癲keeper admin
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?

以前高登都講唔少啦
至少我認為去得職業級數同正選級既龍門,跟本唔存在咩手法正唔正宗,只有當下判斷力同集中力既分別

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆

唔同我地話事sosad

唔到~
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?

保方施治應該比較正宗, 啲人話佢哋狀態咁穩定係因為意識同判斷同企位好

你講呢2樣完全唔關手勢事
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?

你講呢2樣完全唔關手勢事

仲有話佢地救波果下“附”走個波比其他龍安全

ddg依加落地慢,唔似以前12m估左落地先

直情有D位落左腳先(唔係講緊勁射果陣,而係有時佢重心都擺明準備落腳),其實幾街場下

落地慢所以用腳救都正路
用咩手法係要適合自己, 如果佢夾硬學人地落地救真係多多都唔夠輸

研究手勢正宗同本身救唔救波讚唔讚得果個龍係可以分開講。
大可以話迪基亞好波,係好龍門,但無話唔準講佢手勢唔好。
講得岩既係唔一定要走去學D咩,但一D基本手勢都要注意,防止受傷。

有冇手法好嘅例子?

如果講手法好,而家英超應該係古圖斯
去評價一個龍門,其實唔應該用打勢,正宗呢d詞,太廣泛,太籠統

咩叫正宗,到現時為止都無一個正確既準則,而所謂既準則只不過去用一個現今整體比較穩定既龍門去作一個標準

至少我認為一個出色既龍門,有幾方面係重要既

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩
門將有d似卡斯
成日打排球打個波比返人
咁人地又射過
反應快 就可能幾連撲
但反應慢少少 分分鐘已經失波
門將撲波應該係要終止成個攻勢
接實or撲出底線
個人見解

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩

又學埋拜仁d咩大德國 大德甲主義
其實講手勢,就好似你答題咁,有model answer,話拎到分咪得,無錯架。
咁好似守開龍既,再研究下都好正常。
手勢有冇話一定岩?咁model answer唔會錯喎,咁會與時並進。未來可能又會有改進,但咁唔代表無手勢係一定岩,只係未發現je。好似以前耶辛果d都覺得自己果d岩。
淨係j手勢都夠
大家成日吹奏ddg
但其實佢手法錯到離晒譜

至少我唔覺得wor

咁即係點為之正宗?

以前高登都講唔少啦
至少我認為去得職業級數同正選級既龍門,跟本唔存在咩手法正唔正宗,只有當下判斷力同集中力既分別

點解唔可以有職業級唔岩或者無咁好?
簡單如直面接波都係手勢都重要。
用錯手勢易傷之餘仲可能甩手喎

拉伊奧拿,自膠

冇經理人,因為未夠18
但今個禮拜佢就18

我反而唔想佢咁快入蛆

唔同我地話事sosad

好地地入蛆做乜鳩

又學埋拜仁d咩大德國 大德甲主義

咁講真,要搵保方接班人,市場上有咩選擇好過佢?佩連囉。咁唔會無啦啦出去揀,或者買紐亞果d架嘛
咁唔計削對手,成個市場就係果幾個,反正意大利都多好龍啦,出面除左德國多之外,仲有咩國家係盛產龍門
去評價一個龍門,其實唔應該用打勢,正宗呢d詞,太廣泛,太籠統

咩叫正宗,到現時為止都無一個正確既準則,而所謂既準則只不過去用一個現今整體比較穩定既龍門去作一個標準

第一,身體質素,包括身高,手腳長度,你人越高手腳越長,所覆蓋範圍越大,對手射入既難度越高,

另外就係彈跳力,指力,臂力,腳力,肌肉力量等爆發力

你手力指力越夠,牛油手,空接甩漏等犯錯機會越少,射門撲出安全地帶既能力越高,同時可以幫助反擊,肌肉力量亦幫助你對抗對手

反應:唔駛多講

判斷力:right time at the right place, 應該接實定擋走,點擋走,擋去邊,點落地,點封位,幾時出迎,高空波應該打走定接實, 呢樣先係最重要,或者呢樣先係最似你地所講既手法正唔正宗

心理質素:我諗都唔需要多講

跟本好多因素其實係相輔相成,我話知你判斷幾叻都好,你矮短又唔夠力,一樣發唔到圍

你身體質素出色但判斷力差,最後咪出醜變笑柄咯

你心理質素差既話,直頭影響埋你判斷力,畏手畏尾,你有身體質素都運用唔到

當然最後一樣好重要既,就係頭腦,腦殘無人救到你

第一,身體質素,包括身高,手腳長度,你人越高手腳越長,所覆蓋範圍越大,對手射入既難度越高,

另外就係彈跳力,指力,臂力,腳力,肌肉力量等爆發力

你手力指力越夠,牛油手,空接甩漏等犯錯機會越少,射門撲出安全地帶既能力越高,同時可以幫助反擊,肌肉力量亦幫助你對抗對手

反應:唔駛多講

判斷力:right time at the right place, 應該接實定擋走,點擋走,擋去邊,點落地,點封位,幾時出迎,高空波應該打走定接實, 呢樣先係最重要,或者呢樣先係最似你地所講既手法正唔正宗

心理質素:我諗都唔需要多講

跟本好多因素其實係相輔相成,我話知你判斷幾叻都好,你矮短又唔夠力,一樣發唔到圍

你身體質素出色但判斷力差,最後咪出醜變笑柄咯

你心理質素差既話,直頭影響埋你判斷力,畏手畏尾,你有身體質素都運用唔到

當然最後一樣好重要既,就係頭腦,腦殘無人救到你

一講,我就諗起奧祖亞,好多唔識睇波既j到仆街,但其實佢真係中下游料,神救好多,好易打起,但其他缺陷幾明顯。之前踢馬拉加爭輸畀卡文尼唔係無道理。
正宗野,揾正宗歌教練啦
簡單如直面接波都係手勢都重要。
用錯手勢易傷之餘仲可能甩手喎

個問題就係你點認為邊個手勢叫正宗咯,如果一個龍門佢有所謂正宗既手勢,動作十分standard,但佢手力指力唔夠,彈跳力唔夠,俾人笠死,接唔實,咁你可唔可以理解佢唔正宗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞