張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(5) 等香港最強走數組合出演唱會碟 走少D數

1001 回覆
32 Like 0 Dislike
花 開到絕谷下

問世間哪一個知曾盛開吧~~

絕世好作品 結果 全面壁吧
靈魂完全白費 明月 從夜空 跌下
好深感受

最好的真係好正
完成了它 不惜一切代價 還清今世造化
那些純淨過白銀的眼淚 會注定流失吧
金線刺繡的歌詞 命中要奉獻仔淪為謊話
天宮早變敗瓦 真絲化做亂麻
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

歌同詞都咁高質 又有深度
唔明點解無乜人欣賞

我都想知 明明正到咁 加埋菀之嘅靚聲

因為唔係k歌囉

問世間哪一個知曾盛開吧~~

好深感受

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

成日話香港樂壇已死 根本d人淨係識揀垃圾口水歌黎聽
大把高質野無人聽

好深感受

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

大把高質野無人聽

啲人唔會花時間去研究歌詞
所以K歌好多都係最淺白最明白
突然諗起Mary had a little clock 好心寒
比起大笨鐘 正十倍
但話時話作為派台歌極少唱

你講一講搞到我即聽

皇后唱英文順耳過皇上唱英文
皇上唱好有chinglish feel
突然諗起Mary had a little clock 好心寒
比起大笨鐘 正十倍

你講一講搞到我即聽

記得alex fung講過話菀之嘅咬字好特別,佢好中意

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

大把高質野無人聽

我會,雖然我唔識
見到"香港最強走數組合"真係忍唔住笑左

唔知仲有無人記得Ivana話出國語碟出成5年都係影都無,我懷疑佢自己都唔記得左,因為近年都無再提

不過我自己鍾意佢唱廣東歌多D,咩碟都好總之快D出碟啦!!
最好的正到我估唔到係黃偉文填詞

佢最叻寫呢類

唔係掛
我以為林夕寫的
第一次聽張敬軒live 依家好撚鐘意佢

本身正係鐘意之之

依家成日睇YouTube 軒仔唱歌就濕撚晒

仲睇埋專訪 佢真係好撚吸引

癡線
第一次聽張敬軒live 依家好撚鐘意佢

本身正係鐘意之之

依家成日睇YouTube 軒仔唱歌就濕撚晒

仲睇埋專訪 佢真係好撚吸引

癡線

好深感受

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

大把高質野無人聽

聽皇后既live好有中毒feel
比起大笨鐘 正十倍

你講一講搞到我即聽

算係咁 我幾surprise皇上啲英文唔太差
係廣州讀到中學咋喎

好深感受

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

大把高質野無人聽

聽皇后既live好有中毒feel

真係次次live都有驚喜,無論編曲同唱法,特別鍾意今次留白同該死的快樂
比起大笨鐘 正十倍

你講一講搞到我即聽

算係咁 我幾surprise皇上啲英文唔太差
係廣州讀到中學咋喎

張生嗰個年代支那好似係初中先開始學英文
以咁短時間有咁嘅程度真係算係咁
最好的正到我估唔到係黃偉文填詞

佢最叻寫呢類

唔係掛
我以為林夕寫的

聽到份詞咁多"吧、嗎、他",
你就知係wyman寫架啦
見到"香港最強走數組合"真係忍唔住笑左

唔知仲有無人記得Ivana話出國語碟出成5年都係影都無,我懷疑佢自己都唔記得左,因為近年都無再提

不過我自己鍾意佢唱廣東歌多D,咩碟都好總之快D出碟啦!!

上年話上年出
今年好似都有提話做緊架

人地講咗幾年冰島風國語大碟嘛

不過都係情願佢出廣東歌

最好的真係好正
你那生平傑作被埋他腳下

可惜香港沒幾多人識欣賞

唔明點解無乜人欣賞

因為唔係k歌囉

大把高質野無人聽

我會,雖然我唔識

邊句諗唔明可以拎出黎討論下啊
唔同人聽會有唔同諗法

完post個個要開 王菀之post

血巴開好冇

血巴開好冇

ok 諗諗topic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞