張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(5) 等香港最強走數組合出演唱會碟 走少D數

1001 回覆
32 Like 0 Dislike

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞
又拍戲又拍劇又舞台劇搵錢燒去造歌
(水百合菀之論兩個concert蝕嘅都唔知搵返未)
大同簽完金牌插水插到而家無大公司backup
雖然keep住出歌同碟但完全近乎完全無noise

大同宜家Indie,乜backup都冇
上年雙大碟「捧你出黎」嘅903都唔buy就知咩事啦
講就講話獨立駛咩驚,事實香港地獨立根本寸步難行

而家已經未搵唔返當年識捧人嘅903
大同同淫K算係最近年903獨家力棒又上過下位嘅歌手
大大話話都有成十年...之後再無咩media去將小眾獨立歌手捧起...
之後啲人轉晒更加連呢類親生仔女都唔再support

長頸鹿皇后呢啲曾經903愛將
近年就算造歌幾破格幾高質都開始無冠無獎
上年Miss Fiona/該死的快樂成績我真係無眼睇

而家咪捧左個吳業埋出黎
btw 我成日都話903咁多年黎仲肯捧RubberBand係無錯既

你睇呢件垃圾唔係因為啲太空卡無上位

但而家RB一嚟有少少回塘
二嚟又係無再大公司Backup

其實都唔好再對903/傳統媒體有咩期望
做樂迷今時今日都係support自己喜愛既artist就夠,有show睇show有碟買碟再推介比身邊人聽
衰啲講,如果有一日因為香港班fans養唔起一隊RubberBand(或者其他細公司歌手)間接令佢地收皮,係香港樂迷自己攞黎

見到王菀之走去拍劇拍電影
少左出歌覺得幾sad

拍電影都拎到金像獎
我覺得算對佢一個鼓勵
拍完啲錢又可以拎黎做歌
話說我令到同我睇演唱會個朋友愛上聽該死的快樂
佢本身係為咗軒仔而去

合唱該死的快樂係全晚既藝術爆發點當中最令人回味果個,如果成晚都有呢個水準就好
頭先聽903廣告
天揚話演唱會隻舞既concept佢係扮演張生既魔性
如果想聽多啲 星期六5-7 三號螺絲釘
會訪問天揚

2011年仲有創作四小強 2017年得番之軒仲有得上叱咤

各人既方向愈走愈遠,軒仔仲不進則退

四個入面張生最懶
仲要依家去咗蛋記903真係plug乜播乜,
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

變成跳唱歌手唔係壞事,起碼你都有見到佢擺心機練舞。
或者我地最心傷既唔係佢少左寫歌,而係“唔揀歌”
但佢落係eeg度,你唔好期望係歌曲上會有咩突破性發現,你睇joey咁多年就知道,唯有寄望佢學成歸來有貨交啦。

紅字 明明可以玩大d,但係近年堆歌仲衰過以前,morph隻碟之後又唔寫歌
好似vibes隻碟竟然唔親手搞 由英皇班人揀歌成隻流水作業咁
真心希望佢快d去讀書

Make me proud 隻歌洗左十萬真心勁on9
十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛

咪就係 環球時代自己作首deadline好聽過駛十幾萬既make me proud幾條街

但deadline mv請人使咗成百萬喎
佢本身係為咗軒仔而去

合唱該死的快樂係全晚既藝術爆發點當中最令人回味果個,如果成晚都有呢個水準就好

最鐘意佢地合歌
該死的快樂 末日 手望
呢三首日日輪住loop
佢本身係為咗軒仔而去

最鐘意佢地合唱歌
該死的快樂 末日 手望
呢三首日日輪住loop
睇番拉闊好時辰 一秒感動 約定 高八度

一路以為什麼吸引着你

你肥囉

一路以為什麼吸引着你

你肥囉

一路以為什麼吸引着你

你肥囉

佢本身係為咗軒仔而去

最鐘意佢地合歌
該死的快樂 末日 手望
呢三首日日輪住loop

個show多d crossover咪幾好

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

但佢落係eeg度,你唔好期望係歌曲上會有咩突破性發現,你睇joey咁多年就知道,唯有寄望佢學成歸來有貨交啦。

紅字 明明可以玩大d,但係近年堆歌仲衰過以前,morph隻碟之後又唔寫歌
好似vibes隻碟竟然唔親手搞 由英皇班人揀歌成隻流水作業咁
真心希望佢快d去讀書

十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛

咪就係 環球時代自己作首deadline好聽過駛十幾萬既make me proud幾條街

首歌好聽既話理得佢駛幾多錢

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

真心希望佢快d去讀書

十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛

開頭啲琴

佢好似話唔再出碟,歌都會繼續作嘅
好欣賞佢堅持原創又keep住嘗試新風格同唔同artists合作,咁都冇得繼續做落去真係

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

大大話話都有成十年...之後再無咩media去將小眾獨立歌手捧起...

而家咪捧左個吳業埋出黎
btw 我成日都話903咁多年黎仲肯捧RubberBand係無錯既

做樂迷今時今日都係support自己喜愛既artist就夠,有show睇show有碟買碟再推介比身邊人聽
衰啲講,如果有一日因為香港班fans養唔起一隊RubberBand(或者其他細公司歌手)間接令佢地收皮,係香港樂迷自己攞黎

呢樣真

一路以為什麼吸引着你

你肥囉

頭先聽903廣告
會訪問天揚

魔性 有d咩野咁掙扎
頭先聽903廣告
會訪問天揚

魔性 有d咩野咁掙扎

因為迷失表參道?

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

而家咪捧左個吳業埋出黎

見到王菀之走去拍劇拍電影
少左出歌覺得幾sad

拍電影都拎到金像獎
我覺得算對佢一個鼓勵
拍完啲錢又可以拎黎做歌

拎到獎更多人搵佢拍戲,其實我有時都想杜sir搵ivana拍戲
杜sir既電影咁有啟發性,拍完作曲靈感實一車車湧埋黎

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

真心希望佢快d去讀書

十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛

開頭啲琴

想聽佢認真唱一次deadline 唔好跳住唱

agger 以前鍾意khalil多過張生

X2
以前覺得Khalil嗰啲先係R&B,張生識條鐵

Soulboy, This Love真係屌打AM/PM
雖然敬車都好聽

你地有無睇佢同皇后上star talk個訪問 軒仔話想聽佢唱r&b 點知皇后恥笑佢騷靈情歌堆歌唔係佢自己作

咩講完自己都心虛

呢個訪問睇十次笑十次
https://www.youtube.com/watch?v=0WEvONzC56Y&&&

「媽咪~佢講你呀」
食蟹鉗個part好qq

蟹鉗之之
原來今次演唱會唔係第一次無2nd Encore,上CM睇完先知

more

X2
以前覺得Khalil嗰啲先係R&B,張生識條鐵

Soulboy, This Love真係屌打AM/PM
雖然敬車都好聽

你地有無睇佢同皇后上star talk個訪問 軒仔話想聽佢唱r&b 點知皇后恥笑佢騷靈情歌堆歌唔係佢自己作

咩講完自己都心虛

呢個訪問睇十次笑十次
https://www.youtube.com/watch?v=0WEvONzC56Y&&&&

「媽咪~佢講你呀」
食蟹鉗個part好qq

蟹鉗之之

仲有見字如見人都好好笑

傳過大同自此退居幕後,唔再唱歌

唔係傳,佢自己出黎講咗唔再出大碟

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

佢好似話唔再出碟,歌都會繼續作嘅
好欣賞佢堅持原創又keep住嘗試新風格同唔同artists合作,咁都冇得繼續做落去真係

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

原來兩個演唱會都係蝕錢

菀之論得一場加鴻福堂散飛
水百合直頭成隊弦樂放上台
out budget到無錢出正正常常嘅DVD
而家嗰隻係好多唔同段片剪埋一齊

隻DVD 既畫質去返十年前
水百合同苑之論有無出cd?我淨係鍾意cd同bluray
水百合同苑之論有無出cd?我淨係鍾意cd同bluray

苑之論可以先跳過

買水百合同呢個!

水百合係2cd+3dvd,大大盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞