張敬軒 王菀之 演唱會2017討論區(5) 等香港最強走數組合出演唱會碟 走少D數

1001 回覆
32 Like 0 Dislike

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

佢好似話唔再出碟,歌都會繼續作嘅
好欣賞佢堅持原創又keep住嘗試新風格同唔同artists合作,咁都冇得繼續做落去真係

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞
又拍戲又拍劇又舞台劇搵錢燒去造歌
(水百合菀之論兩個concert蝕嘅都唔知搵返未)
大同簽完金牌插水插到而家無大公司backup
雖然keep住出歌同碟但完全近乎完全無noise

大同宜家Indie,乜backup都冇
上年雙大碟「捧你出黎」嘅903都唔buy就知咩事啦
講就講話獨立駛咩驚,事實香港地獨立根本寸步難行

就咁睇肥之好似好彩過方大同好多
但我都幾鍾意聽佢啲歌,雖然小聽
我覺得放不過自己好正

方大同仲有大陸台灣市場
Ivana得香港

之前之之都去過台灣 隻碟都好正

隻碟同佢既評價點樣?雖然我鍾意ivana既廣東歌多好多,但我極度支持佢去台灣發展
有無人發現除咗叉燒包同my way就無乜普通話歌
咁多大陸fans都無唱

四小強得返皇后仍然堅持

講開又係

一切來自創作四小強 睇完喊出黎

方大同仲堅持緊喎 其實佢係台灣撈成點 好欣賞佢隻西遊記

皇后講感受好有感染力

傳過大同自此退居幕後,唔再唱歌

唔係傳,佢自己出黎講咗唔再出大碟

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

好欣賞佢堅持原創又keep住嘗試新風格同唔同artists合作,咁都冇得繼續做落去真係

可惜 從此少左個創作歌手
搵到zion.t合作真係好堅
[img]https://holland.pk/bzjt0uf8[mg]
原來佢對鞋咁貴

佢著親d野都好貴架啦
鍾意佢著valentino

方大同仲堅持緊喎 其實佢係台灣撈成點 好欣賞佢隻西遊記

皇后講感受好有感染力

傳過大同自此退居幕後,唔再唱歌

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

方大同 好鍾意佢把聲好溫柔好舒服

agger 以前鍾意khalil多過張生

佢一出場已經靚到o哂嘴
真係好靚

比張生講完 我覺得真係似烏蠅
有無人有睇發條橙之象? 我無機會去,但睇返d 片,ivana 同hins 做情侶,又有林嘉欣,好正

個劇
之後演唱會好好笑

老了十歲個陣真係

笑死
有預言書
有無人發現除咗叉燒包同my way就無乜普通話歌
咁多大陸fans都無唱

張生d大陸fans都有聽佢d廣東歌 好似係
[img][url]https://holland.pk/bzjt0uf8[mg][/url]
原來佢對鞋咁貴

佢著親d野都好貴架啦

佢完show慶功宴都係著呢對鞋

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

我覺得放不過自己好正

方大同仲有大陸台灣市場
Ivana得香港

隻碟同佢既評價點樣?雖然我鍾意ivana既廣東歌多好多,但我極度支持佢去台灣發展

隻碟有搵蘇打綠合作
[img][url]https://holland.pk/bzjt0uf8[mg][/url]
原來佢對鞋咁貴

佢著親d野都好貴架啦

靚咩?
原來佢對鞋咁貴

佢著親d野都好貴架啦

件衫都冇換

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

X2
以前覺得Khalil嗰啲先係R&B,張生識條鐵

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

我覺得放不過自己好正

方大同仲有大陸台灣市場
Ivana得香港

隻碟有搵蘇打綠合作

成隻碟都好正
不過廣東話正好多
2011年仲有創作四小強 2017年得番之軒仲有得上叱咤

各人既方向愈走愈遠,軒仔仲不進則退

四個入面張生最懶
仲要依家去咗蛋記903真係plug乜播乜,
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

變成跳唱歌手唔係壞事,起碼你都有見到佢擺心機練舞。
或者我地最心傷既唔係佢少左寫歌,而係“唔揀歌”
但佢落係eeg度,你唔好期望係歌曲上會有咩突破性發現,你睇joey咁多年就知道,唯有寄望佢學成歸來有貨交啦。

紅字 明明可以玩大d,但係近年堆歌仲衰過以前,morph隻碟之後又唔寫歌
好似vibes隻碟竟然唔親手搞 由英皇班人揀歌成隻流水作業咁
真心希望佢快d去讀書

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

X2

Soulboy, This Love真係屌打AM/PM
雖然敬車都好聽
有無人有睇發條橙之象? 我無機會去,但睇返d 片,ivana 同hins 做情侶,又有林嘉欣,好正

個劇
之後演唱會好好笑

老了十歲個陣真係

笑死
有預言書

預言書無得輸

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

但佢落係eeg度,你唔好期望係歌曲上會有咩突破性發現,你睇joey咁多年就知道,唯有寄望佢學成歸來有貨交啦。

紅字 明明可以玩大d,但係近年堆歌仲衰過以前,morph隻碟之後又唔寫歌
好似vibes隻碟竟然唔親手搞 由英皇班人揀歌成隻流水作業咁
真心希望佢快d去讀書

Make me proud 隻歌洗左十萬真心勁on9
十萬香港已經做到三首歌

應該係上年年尾嘅事,
好似話太攰,轉做幕後

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

X2

雖然敬車都好聽

你地有無睇佢同皇后上star talk個訪問 軒仔話想聽佢唱r&b 點知皇后恥笑佢騷靈情歌堆歌唔係佢自己作

其實同皇后好似
堅持做自己想做嘅音樂
只係皇后繼續堅持

咁話晒皇后背後重有寰亞

X2

雖然敬車都好聽

你地有無睇佢同皇后上star talk個訪問 軒仔話想聽佢唱r&b 點知皇后恥笑佢騷靈情歌堆歌唔係佢自己作

咩講完自己都心虛
原來佢對鞋咁貴

佢著親d野都好貴架啦

靚咩?

fashion啲嘢我哋識條鐵

利申:完全唔覺靚

佢設計呢條裙真係好靚

好王菀之 好襯佢

由頭到腳都好襯

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

真心希望佢快d去讀書

十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛
幾時出今次演唱會隻碟 聽完尾場唔知點解呢幾日都唔係太開心

半年內一定出到掛

一樣!!!

好想快啲出 求下你比我買

2014 live in passion 10月中搞話傾唔掂數唔出
跟手12月23號出左碟

四個入面張生最懶
明明佢可以玩乜都得
但近年d歌又冇大變化

真心希望佢快d去讀書

十萬香港已經做到三首歌

洗十萬唔係問題
但都交首好啲歌嘛

morphe隻碟
make me proud啲詞好麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞