火焰之紋章 FE Heros (8) 開post呀

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

FGO關SONY咩事
SONY MUSIC都算既話咁我諗唔少手機GAME係SONY既

When Sony reported its latest quarterly figures last month, Sony Chief Financial Officer Kenichiro Yoshida singled out the game at a press conference, saying "it continues to positively" contribute to the music division, where it's based. Fate/Grand Order helped to lift Sony Music's operating profit by 23 percent to 16.5 billion yen. Revenue rose 8 percentt to 150 billion yen.

呢篇咪講明係sony music囉

SONY MUSIC唔算SONY

我諗前面一路討論緊既係投入手機game 市場開發手機game, 或者至少係放ip俾人開放好似pkm go咁
sony music幫手機game做音樂只係收order做野, 我諗呢種形式唔算係sony投入左手機game市場

其實Sony已經學老任咁會再出多D手機game
Sony係遊戲業作風係人有佢要有
Move已經係明抄Wiimote
PSP根本係高階版GBA

之前有隻Uncharted手機game玩法同遊戲機好唔同
如果完全改左原本遊戲既玩法
咁不如出新game算啦

有好既ip可以用係手機game市場
都要出好玩既game先得

之前隻PKM Go同Super Mario Run都有好多改善空間
今次隻火紋算係改到幾適合手機玩
但可惜香港冇上架較少香港人玩過

依家好多老牌遊戲公司都缺乏創新精神
少有全新既ip
PS4,X1同黎緊部Switch都好似冇乜全新既ip
每個新平台好需要有全新既ip

SONY其實靠FGO上年已經上左前十賺錢手機遊戲公司

其實老任同Sony可以係手機game界賺更多
始終佢地係遊戲業咁耐
有既ip、經驗同人力資源都多過好多新興既手機game公司
缺乏既可能係年輕人既新思維

2間都係主機為主
SONY而家計劃將FGO角色推埋去PSVR到
鳩HO其實發圍係RO同ECO,PAD後來先做,唔算新興公司黎
無咩新興公司係成功推到隻驚

推candy crush間king同angry bird間rovio算唔算新興公司?
嘩!舞女都有得打返來

我諗前面一路討論緊既係投入手機game 市場開發手機game, 或者至少係放ip俾人開放好似pkm go咁
sony music幫手機game做音樂只係收order做野, 我諗呢種形式唔算係sony投入左手機game市場

咁不如出新game算啦

之前隻PKM Go同Super Mario Run都有好多改善空間

少有全新既ip

始終佢地係遊戲業咁耐

2間都係主機為主
鳩HO其實發圍係RO同ECO,PAD後來先做,唔算新興公司黎

推candy crush間king同angry bird間rovio算唔算新興公司?

但睇住rovio不停食老本
一隻angry bird變成n隻game
有隻angry bird賽車game成隻孖車咁款

但angry bird套電影其實幾好睇
呢個真係驚喜

玩candy rush我不如玩zoo keeper啦
zoo keeper有對戰手機game
online對戰幾刺激架

FGO關SONY咩事
SONY MUSIC都算既話咁我諗唔少手機GAME係SONY既

When Sony reported its latest quarterly figures last month, Sony Chief Financial Officer Kenichiro Yoshida singled out the game at a press conference, saying "it continues to positively" contribute to the music division, where it's based. Fate/Grand Order helped to lift Sony Music's operating profit by 23 percent to 16.5 billion yen. Revenue rose 8 percentt to 150 billion yen.

咁不如出新game算啦

少有全新既ip

始終佢地係遊戲業咁耐

2間都係主機為主

2個都比人買左啦

FGO關SONY咩事

咁不如出新game算啦

少有全新既ip

始終佢地係遊戲業咁耐

2間都係主機為主

2個都比人買左啦

雖然扯遠左
有價就賣都好正常
賺到錢係你既能力,並唔係間公司
請問這兩隻五星厲害嗎?
練那隻先?
請問這兩隻五星厲害嗎?
練那隻先?

BOTH
請問這兩隻五星厲害嗎?
練那隻先?

BOTH

公平咩

想交換差唔多既ac玩下
全關打完 有萬六毛
hector+速-血
takumi+速-物防
catria+攻-血
eirika+攻-速
tharja平均

https://t.me/aragaki_yui

問埋今次 阻住大家唔好意思
主要想睇有無得換歌姬/龍馬既account玩下 自己刷極都未見有

想交換差唔多既ac玩下
全關打完 有萬六毛
hector+速-血
takumi+速-物防
catria+攻-血
eirika+攻-速
tharja平均

https://t.me/aragaki_yui

問埋今次 阻住大家唔好意思
主要想睇有無得換歌姬/龍馬既account玩下 自己刷極都未見有

有2個龍馬AC
隻game個耐玩度真係勁低
出多啲章節 活動 功能得唔得
個POST 無野討論推唔郁了
關卡又打晒
關卡又打晒

成日爆體又唔想練角 日日打完arena算
關卡又打晒

成日爆體又唔想練角 日日打完arena算

arena都有少少悶
固定個四五隻 打法無乜可以變
再開ac黎抽又蝕左好多登入石同毛
又抽唔番咁多好角色
所以我先會有交換ac黎玩既想法
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/02/24/233852_be13fcd6e2f4787410d35cf52d3025d6.jpg
有咩好練
成日輸機動比人屈

想試高機動試下魔導軍將?
3格移動再加魔書打夠5格範圍
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/02/24/233852_be13fcd6e2f4787410d35cf52d3025d6.jpg
有咩好練
成日輸機動比人屈

岩岩見到有olivia打,升住佢先算
等新pick抽到野先再諗
個post 推唔郁了是否玩完
有咩好練
成日輸機動比人屈

之前係每日圖有出過咖喇
有咩好練
成日輸機動比人屈

之前係每日圖有出過咖喇

仲以為要抽
個post 推唔郁了是否玩完

有咩好傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞