火焰之紋章 FE Heros (8) 開post呀

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
浪費左唔知幾多石抽垃圾了
想抽5星劍/紅法, 今次個池個2隻用唔用得過

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

廿石已經抽左
得一粒紅珠, 然而我依然係得2隻5星

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

廿石已經抽左
得一粒紅珠, 然而我依然係得2隻5星

我咪話左囉
一開始幾多5*都無用

後面唔中就係唔中
抽到4.5% 忍唔住課左廿石,終於自首抽後中5*...
雖然隻隻都mediocre 不過由佢

今日送感多石抽哂佢都係無
係咪改左機率
係咪改左機率

一路都咁低個率

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

呀妹好勁,最強雙BUFF
有位移 又有得拉人
戰略機動性高
又可愛,聲又好聽
係咪改左機率

一路都咁低個率

由其要追一隻 難到on9

課左2pack 都唔中自己想要果隻真係幾灰

雖然課得多其他game 都慣左
太多仼,仲要唔易過

全3宴會

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

有位移 又有得拉人
戰略機動性高
又可愛,聲又好聽

阿妹把武同攻擊鼓舞係咪單計高果個?

用過呀妹BUFF 同平胸女主 招加攻
記得好似無得疊加

女嘅就勁

阿妹有用
聖戰阿哥就 ...

有位移 又有得拉人
戰略機動性高
又可愛,聲又好聽

阿妹把武同攻擊鼓舞係咪單計高果個?

用過呀妹BUFF 同平胸女主 招加攻
記得好似無得疊加

其實依隻GAME係唔係無得疊BUFF

可以疊,但係有限制

一種係aura,即係鄰接己方戰鬥時+4能力果隻,如Lucina C技 (spur ATK)
呢隻唔會直接顯示喺數值畫面度,而係戰鬥運算時先會計埋

一種係直接加喺數值上面,即係女主果種assist (rally ATK)
或者回合一開始時,鄰接己方+4能力果隻,例如nino/FCorrin C技 (hone ATK)

同一種唔可以疊,即係唔可以hone attack + rally attack
但係spur attack同hone attack可以疊

可以疊,但係有限制

一種係aura,即係鄰接己方戰鬥時+4能力果隻,如Lucina C技 (spur ATK)

一種係直接加喺數值上面,即係女主果種assist (rally ATK)
或者回合一開始時,鄰接己方+4能力果隻,例如nino/FCorrin C技 (hone ATK)

同一種唔可以疊,即係唔可以hone attack + rally attack

同種無得疊上去, 咁就唔算疊BUFF啦

可以疊,但係有限制

謝解釋,好少見人講疊buff

可以疊,但係有限制

明白 即係nino最多係 +4 +4 *2

Nino所有buff都會轉化成攻擊力

可以疊,但係有限制

明白 即係nino最多係 +4 +4 *2

Nino所有buff都會轉化成攻擊力

應該咁講
假設nino 本身30攻30速
打綠屬 10防29速
正常扣20x1
如果你放一個速+4既buff俾nino
咁顯示上 nino會變成30攻34速
但用佢把武器打落去
會變成扣 24x2
點解有咁多法師架,好難打啊
冇重裝特攻劍係咪唔洗打限紅劍最後個任?
有隻50血藍色將軍最勁個隻都係扣佢幾血
冇重裝特攻劍係咪唔洗打限紅劍最後個任?
有隻50血藍色將軍最勁個隻都係扣佢幾血

反智任
唔好解啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞