張敬軒 王菀之The Magical Teeter Totter演唱會2017討論區(3)

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
之之幾時出新album啊

我都想佢出新碟

唔介意佢由星空開始到該死的快樂入落一隻碟出住先,肥菀之成四年冇出過碟

對上一隻原創album已經係On Wings of Time.. 去到藝術高峰就完 之後已經係Best, EP, Cover.. 呢幾年咩都冇

係做左三個高汁演唱會
所以Live CD, DVD我一定買哂支持下佢
呢幾年啲單曲又iTunes買下咁
死忠都唔買佢真係冇錢出碟

仲有幫佢做多啲views!

佢youtube mv啲view少到
有無之迷去過佢間pop up store
近睇+淡妝既菀b真係好靚

去過Lee gradan 個邊個個
上到去行左個圈走左 臨走見到佢坐係到食住個茄汁豬扒飯 仲咬住舊扒對我笑 我戀愛了

好可愛

幾時再pop up store我要請佢食茄汁豬扒飯
有無之迷去過佢間pop up store
近睇+淡妝既菀b真係好靚

去過Lee gradan 個邊個個
上到去行左個圈走左 臨走見到佢坐係到食住個茄汁豬扒飯 仲咬住舊扒對我笑 我戀愛了

好可愛

幾時再pop up store我要請佢食茄汁豬扒飯

以我所知佢啲死忠成日整野食谷肥佢

我都想佢出新碟

唔介意佢由星空開始到該死的快樂入落一隻碟出住先,肥菀之成四年冇出過碟

天堂有路
我們他們
小手術
小俠
該死的快樂

其實呢五首之式神作放埋同一隻碟
應該都夠整隻近年來最高質EP
好想再睇多場

我都想!!!!!!

我想睇之之

我都係為咗菀之
真係好想睇

之之真係好正
噚日聽佢講話只要有一個人 一百個人鍾意佢就已經好開心 當然多啲仲好 (唔太記得每隻字 類似意思)
之之你有我鍾意你啊

仲有我

我都想佢出新碟

天堂有路
我們他們
小手術
小俠
該死的快樂

如果之之出返有on wings of time 嘅大碟咁就好了

我都想佢出新碟

天堂有路
我們他們
小手術
小俠
該死的快樂

如果之之出返有on wings of time 嘅大碟咁就好了

EP都唔出

但呢次無唱到呢句 跟返cd version

呢首我都係鍾意水百合ver. 自彈自唱唔夠氣勢其實係因為部琴放左去對面睇唔清

坐係琴前面表示好正

係爭咗句執起手槍然後自殺就perfect

係囉 明明以前啲演唱會都係會唱返自殺,點解今次唔唱

係咪驚軒粉接受唔到

第一個post好似有講到話個句太血腥
要自己演唱會先同得定點

用返自殺成個氣勢震撼好多 如果係台中間唱更佳

喺咩zone唱 我坐blue今晚

坐係琴前面表示好正

係咪驚軒粉接受唔到

要自己演唱會先同得定點

近green zone

我都想佢出新碟

天堂有路
我們他們
小手術
小俠
該死的快樂

EP都唔出

好想要大碟

坐係琴前面表示好正

係咪驚軒粉接受唔到

要自己演唱會先同得定點

Green zone

坐係琴前面表示好正

係咪驚軒粉接受唔到

要自己演唱會先同得定點

Green zone

搖搖版又green彈琴又green

我都想佢出新碟

對上一隻原創album已經係On Wings of Time.. 去到藝術高峰就完 之後已經係Best, EP, Cover.. 呢幾年咩都冇

係做左三個高汁演唱會
所以Live CD, DVD我一定買哂支持下佢
呢幾年啲單曲又iTunes買下咁
死忠都唔買佢真係冇錢出碟

無知問 錄一隻碟要燒幾多錢?

一首歌最平大約3-5萬港紙(肥之啲歌應該可能再貴啲),仲要加埋拍MV、封面、宣傳啲錢,最小比你六位數

當一隻碟賣100蚊賣到1000隻(今時今日已經好多),計下條數就知冇錢賺

原來賣緊輪椅位

係咪驚軒粉接受唔到

要自己演唱會先同得定點

Green zone

搖搖版又green彈琴又green

原來賣緊輪椅位

咁都要680 又隔住塊玻璃 又唔係前
遭《歌手》封殺後與王菀之踩入紅館 軒仔唱被消失的歌跪地謝Fans
[url]https://youtu.be/Z8UrR5FaoWA
[/url]
原來等同櫻花樹下真係因為之前面好咗我是歌手所以而家先唱
聊天對話結束
今晚終於有得去喇

我都想佢出新碟

天堂有路
我們他們
小手術
小俠
該死的快樂

如果只能選5首歌出碟,我會選“之乎者也”換“小手術”,
對於時代既控訴感會更加激烈。

或者“如一”換“我們他們”,咁會保守好多,但點樣出,作為歌迷都係會乖乖地比錢買碟,皇后求求你出碟啦...
https://youtu.be/Dk4k-y_twRs
我來自火星 (Infinity Journey Mix)有冇人覺得好正
琴晚睇咗,幾撚正,算係半個軒仔fans啦,佢啲歌大部分都識,琴日聽佢唱live係正

ivana就有聽過啲歌但唔算好熟,但今次睇完有係我心目中加咗分,佢啲曲嘅live係幾正

不過真係好多低質fans,見住前面嗰排啲人軒仔唱就開燈,ivana就即刻熄 少少尊重都唔識

最後送張相,坐第八行衝唔切去握手
執咗幾張第一場影嘅相

各位有無飛放
https://t.me/sunnynight877
執咗幾張第一場影嘅相

巴打有才華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞