儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我用緊HKBN,5GB 21 m,$96
出年5月先完約
佢打黎叫我$98+$18 提早續 有8GB wor
真係咪啋佢
截數日前轉
咁你要去問同你攪MNP轉儲值卡門市嘅職員先最清楚得唔得,但一般轉台係可以無縫接軌。

如果截數日係早過約滿日,應該係以截數日前去轉先啱
原來支移儲值卡已經陸續開通Volte
希望其他台都會有
其實應該會跟嘅
因為用到volte嘅話可以reduce放喺3G嘅resource
尤其4G/3G嘅band1都係2100MHz

不過當然都係要睇network頂唔頂到啦
藍萬點樣check仲有幾多data?
依家3 點樣?地鐵上唔上到?上2年一路用開3HK, 之後轉左自由鳥15gb, 地鐵又上到 又夠用

依家3 11821mb無限好似幾吸引
請問邊間smartone門市會有$48儲值卡可mnp?
問咗幾間都話得返$98可mnp
係香港留兩個月
有冇無限上網卡推介
唔係最近大推新台灣外遊香港上網卡(齋上網) JOYTEL 卡, $80 30日 42Mbps無限上網,主要用SMT,網上有測試話有時候會轉跳去CSL網絡,但速度都ok,最差都有1x Mbps,最好最高40 -50Mbps
諗住轉台,SMT,3hk定係csl 好
先睇自己出沒嘅地方 邊個台接收好
其次再睇個人喜好
有冇咩台係錦上路至美孚係收到上到網架
次次搭車都收唔到
都係去鴨記賣張幾日上網儲值上試。不過西鐵線
個人經驗 3HK同SMT係西鐵線嘅表現好過csl.同CMHK
建議可以先買3HK同SMT嘅卡試一次先就最穩陣
依家過兩個月冷河用自由鳥有無伏?
無 自由鳥都係用 SMT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞