儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我都覺得自由島其實140 12gb唔係幾夠 而且佢得21mb 唯一好在可以揀號碼 所以啱啱mnp左去3仔萬年卡
點解我smt學生無限plan電話寫lte唔係4g
同咪我用speedtest app測下載個個2x。。。
1.電話型號問題 每個廠商顯示訊號都有唔同方式 Sony機顯示LTE
Samsung顯示4G 絕大部分AN機都係顯示4G/4G+(4.5G)
只係一種顯示方式
2.如果用iPhone 香港4間電訊商 得csl.(1010,Sunmobile)係顯示4G訊號 就算當時訊號行緊4.5G都係顯示4G
而SMT 3HK CMHK係顯示LTE 包含4.5G 都係顯示LTE訊號
想要一張儲值卡做短期內(7日)share比notebook用 有邊張好
服務合約:2019年09月27日
月費回贈 $180:2019年08月27日
行政費回贈 $18:2019年08月27日

今日收到3HK個msg.. 想問下咁我係咪8月27到9月27其間轉台最適合?
邊張儲值卡無限數據係快?卡巴人?見佢爆數據都仲有2mb

暫時用緊萬年卡,爆左6GB後限速得500k左右
萬年卡用完就停, 365日plan冇FUP個喎
萬年卡 fup 都係第一次聽
想問下邊張卡岩洗:
月用量8GB左右
唔好太慢 平日睇片用
暫時心水係橙萬 用完再買再增值

有冇巴打有推薦?
3萬能卡係咪成日斷線?
佢講6GB應該係30日plan*127*709#
我唔覺有呢個問題
想問下hemat 卡我見有人話$198 個plan 上到去21Mbps,係真唔係?如果唔係得個3.6 太慢了,都係開返$99算
新版SmarTone年卡大家點睇

原價: $288
市場約價 :$160
所用網絡:數碼通
數據用量:8GB 中港澳三地共用
附送分鐘:2000 分鐘
網絡速度:4.5G LTE 全速
行政費:免費
想養no. 係咪club sim最抵,純粹想要個no for副機whatsapp 同tg用
請問有自由鳥攜號轉台經驗既巴打
拎左SIM卡有APP掃左QR CODE 啟動左之後
直至正式生效之前
仲會唔會有email/sms通知話轉台成功左之類既通知?
啱啱check咗check,正式生效前幾日會email提你話就黎生效,到生效當日再有1封email話你知成為自由鳥既一份子
我本身用緊中國移動plan
想MNP 萬年卡 去食蕉中心擺低100蚊
再買張80蚊增值卷
就有2000通話分鐘送?
然後轉plan 用 30GB+20GB社交數據
有冇錯?
明白,多謝巴打解答
希望順利
MNP冇分鐘送
所以增$80只得1000分鐘用
本身用緊3台下年1月到期
想完約後繼續用3台
但無得食轉台優惠
想問點樣過一個月冷河過返去3?
3台好似過冷河要幾個月
好複雜
最緊要順暢,話之佢4定4.5
澳門 內地用喺抵,不過果2000分鐘 化做內地幾百分鐘會仲抵。通常另一張電話卡都無限分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞