儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
唐樓想用SIM CARD
有邊張可以SHARE WIFI用?
佢fb答我全線無貨
鴨聊佳最近係咁斷線,無啦啦斷左一分鐘完全冇data,然後正常返5分鐘又再斷過,淨係用左1Gb已經咁
請問有無巴打知自由鳥係唔係行4.5G 網絡?
我想將自由島個號碼mnp去萬年卡
根據我理解係要星期五前去搞
咁下星期五就會activate到?
Hello 只會係旺角同銅記得有做,其他門市已經唔會再有hello mnp

想散買新卡可以去環球望下,應該有

平嘅增值卷我覺得唔洗刻意去搵,一來唔會平得多,搵得嚟車錢都蝕埋
唔係,全部4G 21M
無4.5g plan
一年返香港2次,通常留2個月
想keep個號碼長用,又想無限上網買咩最好
Thanks
一般手機上網 睇下片4G 21M應該同其他所謂4.5G plan無分別?
其實唔差嘅 不過最近買左張鴨聊佳快好多
我係新蒲崗買到(非門市)

我覺得卡巴仁網路好似有delay,之前係用30蚊 10日 3g lite反應好似仲快d。不過整體嚟講卡巴仁都係快少少,睇360p唔洗等
Yes
其實用落唔大分別,因為21Mbps既話睇片都夠晒,出面大部分400Mbps, 600Mbps, 1100Mbps果d, 你企係個發射站隔離都未必有400Mbps
點樣用雀仔枱eSIM 最好?
Thanks
因為而家用緊HKBN(SMT) 4.5G 12GB plan就夠期
續約既話最平都要成$180
打算平$40 轉同樣有12GB data既自由鳥
如果無大分別就放心去馬
我要mnp
準備岀國1年 想養號用
想用esim 所以目前目標係club sim
但見人話佢冇漫遊?又有人話有
咁到底海外收唔收到sms? 主要係for銀行驗證碼個d thanks
eSIM 雀仔,佢本身有數據同通話,咁另一張如何選擇謝謝指教
發射站附近係有400Mbps:
ps: (轉帖)Apple i-phone XSMAX x CMHK的4.5G最快記錄406M燒成7xxMB data
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞