儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
有冇人理下我
全球路路通幾好
$55-65有張

再問就去呢個post

[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)
https://lih.kg/1154728
唔會 因為呢個只係你部電話搜尋到附近嘅network訊號 只要個台有訊號覆蓋呢個地區 都會顯示出黎
但唔代表訊號同速度會好 咁只係代表個台有覆蓋
隨時係3G覆蓋或者可能係得一兩格嘅4G覆蓋 速度又未必好
建議巴打有心水嘅台就去買張卡試試訊號同速度
或者問下公司用唔同台嘅同事睇下個情況如何
自己買齊4大台儲值卡試信號、速度最穩陣,買完去你成日會stay既地方試,打*3001#12345#* rsrp0 -dBm數值越低信號越好
唔係話唔幫你
不過起碼講下你有咩要求,用緊咩機
算啦 買左啦 唔該
一個月用4xGB, 係咪唔洗諗儲值卡
每月<500MB <200分鐘 攜號
有無低過$48既選擇?
自由鳥都用唔哂
3仔118無限plan可唔可以tethering?
可以
平時用開21mbps 5GB爆曬數據 想轉6GB全速 都唔知夠唔夠用
陣間又爆數據 又要去128kbps無間地獄
更加要上無限plan
屌我去玩3個118 plan算數
有無大陸電話號碼卡介紹,純養
同樣有需要
買左張萬年卡
但想問下有冇方法知道用左幾多data/分鐘?
登入左3個網頁又唔見有呢啲資料
##107#冇咩?
我諗都喺買Hello csl卡,我都喺想要新號碼,data少少收wtsapp
我打完佢淨係出「your request has been submitted, thank you.」
我係會收到sms?
kabayan 想將餘額轉去新卡 打哂code 話唔夠balance 但check 左仲有$31.64
轉$30,$29 都唔得
嗰31.64入面包唔包bonus?
咩係bonus ?
一開始開卡$60+$60 開左$88plan 剩低既錢黎
收到啦隔左好耐先有
唔該巴打
冇記錯嘅話開data會hold住一份錢做deposit
試吓完曬88蚊plan個period再轉過
尋晚12點後已經完左個plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞