儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
近月可能好多CLS 苦主轉左3, 黃大仙~太子又收唔到
CSL就完,轉中移動好唔好?
買左kabayan,用左兩日就話我free mobile data package will expire,今日就話我account balance lower than HKD 10,我比左60蚊唔係就直接計一個月4G咩
好,ching可以轉中移動(cmhk)
你唔係冇開plan吓嘛?
係 啱啱發現on9左 更on9係去ok買左張普通中國移動儲值卡真開心
用左陣自己MNP 嘅3萬能卡
速度都幾爽下
橙萬大約幾多錢先叫抵買/平, 因為我見好多都低過本身標既價錢,
另外, 如果要養一個大陸no. 有冇抵用既可以介紹?
想請教各位,我用緊雙卡機,3台就嚟完合約,每個月用4-5GB 數據,幾十分鐘電話,其實應該繼續上台,定係轉玩儲值卡呢?thx
儲值卡for sure
如果有間offer我續約 $138/12GB全速 +128kb地獄 4G 或者 $168/無限全速 4G
續唔續好?本身$168/ 6GB +128kb地獄
係咪3HK ?
話續$168 無限係4G 21M定4.5G 300M ?
係,職員話300MB,心大心細中,平時用開8~9GB左右,過左6GB就用年卡頂,128kb地獄真係死得人

雖然12GB可以話無問題,但加多30蚊去真無限,直頭可以手機睇埋Netflix ,唔洗只在屋企先睇

有冇巴打都用緊呢個168 plan? 有冇真係無鎖?因為有D人講過40定50又會跌去7.2MBps,雖然都夠。。。
我用緊4G 21M ,如果你問清楚係300M無限,佢其實有FUP,FUP40GB。40GB之後網速降去7.2Mbps…
你平時用開接收都覺得ok 都可以考慮升上去續約。佢呢隻Plan甚至可以插入4G Router當寬頻咁用,不過好似唔知點樣要換卡先當到寬頻用。呢隻Plan真係任你做乜都唔限制(WiFi蛋你要再問清楚)
Thx
請問如果我隔兩,三個月會上深圳一日, 想keep住有得用wechat/whatsapp, 有咩卡好用? 有data就得, 電話號碼唔重要
而家用緊自由鳥4G 5gb $90,玩呢啲儲值卡係咪抵玩啲
因為讀緊u住hall 成日用淨data
紫萬上大陸用咩台?
梗係啦。我之前都係5GB plan,個個月都用唔晒
如果攜號轉台要等幾多日空窗期?
唔清楚,等其他人答
有無邊張介紹?
定係隨便轉一個台,再搭張3台50GB?

thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞