儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我有張Smartone儲值卡,想轉3年卡,攜號轉台有咩步驟?
自由鳥轉3 國際萬能
我18/6 去食蕉中心 擺低$100
28/6 就轉到台去3萬能,張卡本身有$110 credit
再上網用$70買張$100 增值券,內有$110 credit
total $220 credit,開左30GB local data + 20GB social app data
重有$22 剩

逢星期日截數,生效日期係下個星期五
最快啫係星期日搞,跟著個星期五就ok?
3台增值卡 邊到有平
日子要問其他巴打
不過好似平日先做MNP
邊到上網可以$70
不過有巴打話要小心條友會R生意
我本身用緊中移動儲值卡, 係咪都可以好似你咁樣轉去3萬年卡?
可以,帶埋大卡去攪MNP

巴打,拜託,今晚頭位起步醒神d
大卡係咩意思, 我淨係得番機入面張 sim 卡
我都想贏番個分站

呢個殼就係大卡

你整唔見咗就要警局攞報失紙
之後係CMHK補返張新SIM卡先再搞MNP
樓上巴打答左你

係銀色太悶
竟然要去報失咁誇張? 我都係去cmhk 補新sim 卡算啦
BTW , 我舊個張儲值卡仲有7日就到期, 可唔可以做MNP架?
係咪得平日先可以做MNP?
Speedtest冇左SmarTone server
BTW 呢期SmarTone 上載差左,應該搞緊5G啲野
有冇日本sim介紹
似係谷盡緊個下載 個下載比例係段頻譜上應該分得多過上載
新手一問:咩叫MNP? 我公司機主要WhatsApp/fb/email,一年可能上幾次大陸/澳門,係咪出黃萬/藍萬?想問佢地係開通起計幾耐到期?再增值會延長幾耐?
鴨橙傻撚咗
@MK站月台

快又滿格
jmt-> 佐敦
Wifi signal咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞