儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
係ar,cmhk連7.2mbps都唔會鎖
我上網睇有人話有6個月免簽約,6個月內可以隨時cut
堅唔堅
係cmhk網上商店有6個月免簽約?
其實落到鴨記間間都係差唔多價
最多都$10-20差價
你有時間又方便可以去兜個圈格個價先買囉
ok thank you
去深水埗買鴨聊佳 問第一間賣198
之後去返另一邊睇個個都係賣110-120
龜鐵出口附近幾間分明係水魚價
等我以前有張日本電話卡仲係佢到買....下次醒目了
右邊第一間排檔ok wor
18年年中
如果e 加4.5g 要幾多mbps 速度先算快,間間都話800,3仲話1100...
想要3個月有無限data擺係屋企當網線咁用有咩建議,3仔上台要簽成年又嫌太長
4.5G 只係一個制式 每個台都有自己嘅最高理論值速度
不過日常黎講 速度有10Mbps都已經夠用
一般日常 fb ig youtube等等都足夠應付有餘

特別一提:3HK 21Mbps無限plan/全速4.5G無限
亦都有用家係過20GB同40GB都冇限速7Mbps
唔需要太過介懷
我自己用緊21Mbps無限plan 過20GB youtube 1080都冇問題
咁stream upload 片呢?我睇testing dl 過百,upload 得幾十,怕stream 唔到1080p
想請教下我想由3轉去自由鳥,依家3個app寫合約到期日係9月27日,我應該幾時申請轉過去好?
係咪一個月前?
我記得樓上有巴打講過因爲月費係預繳,所以你最後嗰個月去轉都得
咁啫係8月27號後去上網申請自由鳥就ok啦?

50蚊 岩岩屌左張
呢張就算啦, 激氣卡
點解? 咁買邊張好?
有咩抵玩年卡推薦
今日出左新電話,攞部舊機去奴夢用 telegram ,
有冇抵用太空4G 咭推介?
最緊要數據,通話時間冇用。
好慢, 成日斷。。 要穩定用3 萬卡 1 年 30gb
再唔係數碼通 漫游卡一個月任上
無知一問,3台萬能卡如果用緊社交+普通上網個d plan,用哂d數據,但又未夠一年,可否直接增值,儲值額夠$198就開通返30gb+20gb
如果你要應付做串流直播 或者經常upload野
其實你test過有10Mbsp以上都夠做
不過如果你做實時直播的話 唔多唔少都有啲唔穩定
呢一點 邊一間流動網絡供應商都係架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞