儲值卡/上台資訊區(16) - FUP有幾快?

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
原來開po嗰陣唔記得將藍萬改做橙萬
其實無講咩情況,橙萬係咪最抵玩?咁多data
橙萬30gb $150 加20gb社交
如果facebook whatsapp多 少youtube或其他睇片就抵

上台 $138 21m真無限
多睇片 一個月用成20-30gb就直接上台啦
請問imc直接mnp過club sim有冇問題?
因為imc都係用CSL訊號

同埋去csl門市mnp 係咪淨係帶舊既大卡同埋地址證明 身份證就ok?
clubsim mnp係咪冇得好似自由鳥咁上網搞?
我番工要一個鐘 放工個半鐘
成日想睇下片但用緊人仔10gb,唔敢睇
如果我想每日睇一個鐘多啲,應該無限?
但我翻工同屋企都有wifi
$80係咪即係joytel?
慢唔係十分慢 係ping好高因為漫遊卡
打機千奇唔好
如果想睇1080p片就上台啦 唔使就住就住
同埋無限係咪一定屌3? 其他fup果啲其實睇片夠唔夠做
人仔(cmhk)上台有$188 4.5G的20GB後FUP睇片夠做
其實係咪間間既fup都夠做睇片?
人仔怕送中,不了
少搭黨鐵嘅 就csl
經常要搭黨鐵嘅 就SMT
經常搭 但又要平 唔想太貴嘅 就3HK
姐係唔mtr以外情況下,csl係快過smt?
想問下csl/smt fup夠唔夠睇1080p唔lag?
SMT csl fup 冇聽聞過會限速 本身收得差另計
而3HK 我而家用緊21Mbps 無限plan 大約到11GB-12GB 間中限速4Mbps
但youtube load片 1080P依然流暢
至於你講到csl同SMT個速度方面
睇你出入嘅地區為主 最好買卡試
去自己經常去嘅地方 做下speedtest試下個速度 或者參考第一頁嘅Docs
補充 地面/戶外計
csl速度普遍係佔優 除SHK商場外(SMT主場)
唔好用3真無限
慢撚到西咁
月頭已經慢到仆街
平時look下D gif都要load成30秒先睇到
仲差過smartone 2m
真係諗清楚先好join
油王
之前咁多人吹奏
咁所以要無限都係smt/csl好啲?
3hk 21Mbps無限plan 已過fup
iPhone11 Pro test
地點:寶琳
有新發現3HK條B1開始移頻
earfcn 由以往嘅499 變成524
頻寬亦都由10MHz 升到15MHz
唔怪得啲人話3開始沉船
點解咁講呢?
有機會係搞緊5G基站有關,我用SmarTone上載速度其實係差左,反而下載拉返高
擴充頻寬都係好事黎嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞