[毒撚出城]大部份時間唔知自己做乜鳩關西10天

338 回覆
65 Like 5 Dislike
唉冇人理

續day4

本身岩岩出去都係呢d毛毛雪

和服體驗間野好貼心,驚你凍會俾對咁既手套你,但作用就應該唔大,好過冇?但我覺得戴左有另一種風味

好撚多人....

話咁快就行到去清水寺,因為約左月月遲幾日會一齊行清水寺,咁就唔入住,響度影張相留個念,之後又繼續行下d坂,行行下

d雪開始愈黎愈大...鄉下仔覺得有d興奮同時又覺得有d煩 因為擔住把遮而且著和服行動都有d唔方便

https://www.instagram.com/p/BQxzxPYjMGo/
第一次見到咁撚實在的雪
擔住把遮繼續行,都唔知自己行到去邊,最後路過一間cafe,為左避雪就入去飲杯野啦

待續
落雪好正
我仲有幾個鐘就去京都啦 好期待
我仲有幾個鐘就去京都啦 好期待

CX?
前年去好多台妹著和服上清水寺

其實成個京都都好多遊客著和服四圍走

有次個fd 見到兩個和服妹好靚女,捉左佢地去影相

影完先知係香港女仔黎

影完先知係香港女仔黎

證明佢地個樣呃到下人
續day4

間cafe可以揀既野好少,得幾款主餐(記得有意粉同咖喱飯),唔太多選擇既野飲同甜品,另外有熱狗同多士。

我揀左響吧枱位坐,間舖冇咩客,得門口有兩個都係著和服既台妹,叫左杯野飲就算

唔記得係咩野飲
其實間野都幾舒服,因為真係冇乜客,好溫暖,好靜

而且仲有個庭園,響度放空下發下呆,望下出面d雪同陽光,我係黎京都沉澱的(?)坐到咁上下餓餓地,但又驚食咖哩飯同意粉呢d會整污糟件和服,篩選過之後就得返多士揀

多士就真係普通多士,拎塊方包去烘加d牛油咁,我怕太寡就自己灑左d砂糖食,

咁你地知,烘麵包,好乾,咁就要飲水,仆街呀一飲就倒瀉水,仲整濕左件和服,好彩係清水黎,個阿姨唔知點解明明背住我但又知我發生左狀況,即刻擰轉面同我講張枱唔緊要架你件和服冇事丫嘛咁(我估啦,佢用日文),我同佢講話唔緊要,清水黎姐,之後等我處理好佢就話件和服好岩我,可惜日本冇農曆新年呢樣野,唔係等我都祝賀佢新年快樂丫嘛

呢個時侯有一男一女既鬼佬鬼婆入左黎,咁佢地就order左個咖哩飯,咁我坐吧枱位架嘛,就見到原來個咖哩飯係用即食咖喱加熱,雖然我都諗佢咁細個廚房應該都冇可能真係自己煲一大pan咖喱(而且如果日日都冇咩客咁個份量都好難控制),不過都心諗好彩我冇叫到咖喱食

因為和服束到好緊,食完個多士個胃漲左,俾和服cool住好痛,我就離開出去鳩行,走之前去左cafe廁所補返唇膏順便用塊大鏡影張全身相 話說間cafe個廁所超乾淨,打理得好好

然後就繼續響清水寺周邊遊走

待續

https://www.instagram.com/p/BQyEo7vjKZK/
你地話戴左手套係咪真係有另一番風味,嘿

日本啲雀係咪特別搞笑 去鳥取又係見到隻好好笑
好好J
月光絲
我下個月去

影完先知係香港女仔黎

證明佢地個樣呃到下人

其實好大分別架

我自己覺得京都純正日本妹其實有少少柒(或者叫關西鄉下味啦)

同埋睇得出眼妝冇韓國香港台灣果d 咁勁

日本妹著和服好閒,唔會有咩大表情
下次睇下班女有冇自拍扮可愛,或者聽下佢地開聲講野先啦
由蟲蟲post已經睇開, 過埋黎實在太好了
無上高登好耐
利申改左名你唔會知我係邊個
仆街唔記得講

話說巴士pass神秘事件係,月月響之後果日同我講,發覺佢個衫袋有2張打左日期既巴士pass,姐係我果張失蹤的巴士pass去左月月度,但我地兩個完全冇印象加諗唔明點解張pass會去左佢衫袋,好撚疑惑
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞