[毒撚出城]大部份時間唔知自己做乜鳩關西10天

338 回覆
65 Like 5 Dislike
續day9

我地響心齋橋落車,本身揀好左一間燒肉做晚餐,但去到登記完之後話十點先有得食,決定一路周圍鳩下行再睇下有冇其他燒肉

一路行到道頓堀果邊見到有間燒肉唔洗等位就入左去食了
其實我唔知sawa同chu hi有咩分別,呢間野淨係得chu hi

一大堆唔知咩既肉

菜,佢最初黎果碟有洋蔥,我地一人一舊格硬食左之後再落單果時我特登同佢講no onion,佢換d類似青椒仔既野俾我哈哈哈哈哈thanks。

有個疑似店主好撚活潑既人,識講d普通話,但空耳聽唔明,臨走仲同我地講左句廣東話,好學到不得了。

食物我覺得一般啦,麻麻地...

雖然係咁,唔知點解我地食完出門果時突然間會有人排隊

食完就諗住去驚安行下,去左條河定渠隔離果間,屌那星多人到仆街,仲要響條街排隊退稅,咁撚凍,不了。月月提議話聽朝再黎行冇咁多人,後來我地諗住行返難波再行返酒店既途中見到有間驚安!仲要冇乜人!

入到去睇睇下野聽到有廣播話當晚凌晨1點暫停營業,點都好,我地決定返酒店check 左in先再返返黎行。

check 完in之後上到去見到有幫我地開定空氣清新機,暖氣好撚暖好正,廁所同浴室係分開呢樣我幾鐘意而且各自空間好似變得大左咁,另外

呢間酒店係有碌架床房揀哈哈哈哈哈哈哈哈哈,因為雙人床我地又怕太細會爭位打交,有碌架床真係太好了,而且佢張碌架床仲好大下 唔知係咪因為碌架床向上發展,間房好大好夠位,攤開哂兩個28,9寸喼都仲有位淨 但係,間野10點就要退房,希望佢之後可以起碼多一個鐘去到11點啦

參觀完間房,我地就去返驚安度繼續行,但一路行佢就每15分鐘廣播一次今晚會1點就會收舖,仲keep住播友誼萬歲,屌那星可唔可以唔好再播!!搞到我個人好慌亂,明明就仲有個幾鐘先收工佢地唔可以最後15分鐘先播架咩

唔知邊首係友誼萬歲既:
https://www.youtube.com/watch?v=Htzkrxnf3NA

最後求其執左d零食藥妝就去俾錢退稅,呢間連退稅都唔洗等,岩岩d人可能仲排緊隊等退

買完之後就返返去酒店,仲難得打開左個電視黎播下,雖然冇咩睇,然後就訓啦

btw間酒店個暖氣直情暖到有d熱

day9完
👀
屌又俾人負皮
日光
我特登揀奈良著和服 咁就可以著住和服同鹿影相
但啲鹿咬鳩件和服 套野又難著 著左襪著木屐又冼 搞到我走唔到

奈良都有呢啲舖頭
我果時對屐係膠黎,行動自如

有 但我fd話好似貴過其他少少
屌又俾人負皮

出快d
唔明點解月光蟲既Post無咩人回
明明好睇左咁多
樓主日日食可樂餅
真係好鍾意食
之後幾日全shopping 兩個女人一定多野買
明明好睇左咁多

其實樓主啲內容真係好充實

可能依家啲人去關西仲密過落旺角所以冇人回
樓主最後個間酒店咩價位~
又負皮好撚灰,已經冇人睇
有, 等睇最後一天...
明明好睇左咁多

又真係喎,四圍係關西post
明明好睇左咁多

好睇左咁多...以前唔好睇咩
樓主最後個間酒店咩價位~

$606,果排用MASTERCARD 俾錢有得平12%
明明好睇左咁多

好睇左咁多...以前唔好睇咩

而家有片睇係唔同D
月光蟲好似上左水
咁…文呢
睇緊
Day10

最後一日,你地都知,都係買d手信咁,冇咩好打,應該一篇過完,可skip。

由於間酒店10點就要check out,我地10點就執好行李寄存響酒店,諗住出去食早餐,去到難波city想食既都未開哈哈哈哈哈,咁岩見到有間starbucks,就去試下佢既櫻花款野飲(?)

2月就櫻花期....都冇錯既,2月又真係有d櫻花開左

天氣咁凍都仲飲frappuccino,我要Grande,月月唔多飲呢d野,要左Tall就算,er...我覺得唔係唔好飲既,不過對我黎講就飲一次就夠,講到好似自己大把機會飲咁,其實我都只係可以飲一次...

順便去左難波city上面間郵局買左postcard寄,屌,好撚抵買,180yen買左兩張,d款仲好靚下唔係d風景相。

之後就去左高島屋買手信,高島屋有d野其實好抵買同埋可以送得有心思d,唔洗成日送黎送去都係果幾樣一盒盒,大家有時間可以行下

行完高島屋我地又去返驚安度行多轉,買埋藥妝,都差唔多可以收工。
我地就行返去難波city揀間野黎食飯,最尾揀左食漢堡扒

沙律,湯

我叫左漢堡扒+蛋,可以揀飯/麵包,我要左麵包,建議食飯,麵飽偏乾又冇野搽,好dry
至於漢堡扒呢,好食

https://www.instagram.com/p/BRPuNLcjmt6/
jar~~~~~~~~~~
唉屌,本身諗住放隻蛋響塊扒上面,跣走左添

食飯先,待續
正係買藥妝
有冇手信圖睇下 睇下有咩特別
正係買藥妝
有冇手信圖睇下 睇下有咩特別

冇呀,其實都係多d款,和果子朱古力蛋糕果d,仲有果間貴版pocky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞