LIHKG機械鍵盤集中討論區#4 新手請睇第一頁(好似係

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
見到打哂油好不安
見到打哂油好不安

我個filco用左大概一年已經打油, abs真係...垃圾
想賣左佢換leopold
[img][/img]

一陣出post去幫手推坑先

個人覺得 OEM/SA 高度鍵帽配 high-profile(有圍邊)殼會好睇啲

識玩一定玩High Profile 加Top Mount Plate

呢隻係Tray Mount 喎,Top Mount 係塊plate 鎖入個case 邊。

oh, 嗰隻好少有
[img][/img]

個人覺得 OEM/SA 高度鍵帽配 high-profile(有圍邊)殼會好睇啲

識玩一定玩High Profile 加Top Mount Plate

請教 Broke 巴打,Top mount plate 係咪就係塊 switch plate 靠上下殼夾實固定?而唔係純粹收落個 Top case 度?

係。Switch plate 由中間上落上蓋,然後夾心同下蓋合埋。

即係得個底殼個種design 唔算
https://en.zfrontier.com/products/gmk-ocean-dolch

ocean dolch 有冇睇頭

一般
Ching忍手呀

點算啊啊啊

浩南,做大事,要成功,三個條件:第一,鈔票,第二,鈔票, 第三,還是鈔票!

一咭在手乜都得啦,使鬼鈔票咩

Ching講得啱

不過講真無興

GMK 而家啤膠=印銀紙,班國內搞手求其撞幾隻配色就 launch IC Post,兩三吓手勢就同 GMK 攞到 Quotation 就收錢落 Order,密食當三番,加埋 sherryton/originative 依個米飯班主,幾家賺到半夜都笑醒

頂!!!嗰頭啱啱講完,又爆出 sherryton 靜靜雞搞咗套 GMK Penumbra 仲已經出得貨

https://www.instagram.com/p/BRYAdjGFZkJ/

我隻試軸器終於Ship 到

係case邊嘅FN 制,Clicky 嘅

PCB

Smart 68
[img][/img]

請教 Broke 巴打,Top mount plate 係咪就係塊 switch plate 靠上下殼夾實固定?而唔係純粹收落個 Top case 度?

係。Switch plate 由中間上落上蓋,然後夾心同下蓋合埋。

即係得個底殼個種design 唔算

THX
見到打哂油好不安

又 loop SA 打油?
樓上嗰隻竟然係試軸器
https://en.zfrontier.com/products/gmk-ocean-dolch

ocean dolch 有冇睇頭

一般
Ching忍手呀

點算啊啊啊

浩南,做大事,要成功,三個條件:第一,鈔票,第二,鈔票, 第三,還是鈔票!

Ching講得啱

不過講真無興

GMK 而家啤膠=印銀紙,班國內搞手求其撞幾隻配色就 launch IC Post,兩三吓手勢就同 GMK 攞到 Quotation 就收錢落 Order,密食當三番,加埋 sherryton/originative 依個米飯班主,幾家賺到半夜都笑醒

頂!!!嗰頭啱啱講完,又爆出 sherryton 靜靜雞搞咗套 GMK Penumbra 仲已經出得貨

https://www.instagram.com/p/BRYAdjGFZkJ/

世界大戰抺黑了宇宙

一般
Ching忍手呀

點算啊啊啊

Ching講得啱

不過講真無興

世界大戰抺黑了宇宙

呢套晨早見左光啦,自膠先

點算啊啊啊

Ching講得啱

不過講真無興

世界大戰抺黑了宇宙

唔係,晨早見光係年頭SA,呢套好似真係新,再自膠

一般
Ching忍手呀

點算啊啊啊

Ching講得啱

不過講真無興

世界大戰抺黑了宇宙

之前 GB 係 SP Penumbra SA 喎
見到打哂油好不安

又 loop SA 打油?

唔用嘅入嚟做乜

PCB

Smart 68

正呀~
未有 TADA68 之前都有諗過 Smart68
個 FN switch 係 Omron? 諗落個位置設計唔幾合乎人體工學,長用個指公有機會勞損
如果好似 TEX YODA 咁會舒服好多,但外型線條就唔及而家一氣呵成

BTW,個 CNC Case 同 PCB 造工正唔正?
https://geekhack.org/index.php?topic=71698.0
特登去search返SA cap究竟係咪真係打油

Ching講得啱

不過講真無興

世界大戰抺黑了宇宙

之前 GB 係 SP Penumbra SA 喎

Originative幾時開賣 我有性趣

PCB

Smart 68

正呀~
個 FN switch 係 Omron? 諗落個位置設計唔幾合乎人體工學,長用個指公有機會勞損
如果好似 TEX YODA 咁會舒服好多,但外型線條就唔及而家一氣呵成

PCB幾好,Socket 裝得唔錯,比一般自己裝嘅Hot Swap好。
Case就無特別,Plate反而唔錯。
係Stabilizer唔係Cherry Stabilizer,要自己換

PCB

Smart 68

正呀~

PCB幾好,Socket 裝得唔錯,比一般自己裝嘅Hot Swap好。
Case就無特別,Plate反而唔錯。
係Stabilizer唔係Cherry Stabilizer,要自己換

手指公未諗到點用會唔會用唔到力
個殼要好啜住檯面先得
MD 好似ship 多左set

一set要幾錢

一set要幾錢

Ship咗我嗰set俾你
有冇巴打可以幫手維修
我隻衰野GH60個spacebar有時冇反應,有時自動長按mode

Btw,新界西L
有冇巴打可以幫手維修
我隻衰野GH60個spacebar有時冇反應,有時自動長按mode

Btw,新界西L

炮台山撚
應該幫到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞