作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
push
無論如何都會繼續支持你!
香港人多謝你
push
其實係咪無大枝裝先買呢啲?

我當日走咗幾間藥房都無
只買到呢啲
又細又貴
大佬
勞工手套其實好有用
如果前線帶住
起碼運鐡馬個陣唔會損手
如果一損手再中胡椒噴霧 你有排玩
其次 運輸兵都需要
你個d時候搬野好可能要人力運上去
有勞工手套可易防甩手
又可以減少損傷機會
特別搬一箱重野
呢度無人會講自己係咩站
真正重光再傾
學本民話齋
我地會隱藏於群眾,但從不消失
請留意channel
市民識觀星,我地唔使下下龍和搬Harcourt
直接捐方面入手,唔使我地搬
多謝你
如果想join可唔可以直接walk in
每一個人都好重要,多謝你
可唔可以唔好彩就你地拎,呢度咁多人讚你地
但前線屌嘅係我地供應組?
其實會唔會可以只係總站收物資同儲
野餐人士區就每幾十米有一個流動小物資站 一team幾個搵人數分類 搵人派 搵人守
每個小物資站要有固定數目物資 唔夠就向總站方向問下一個站補充 當中要有運送team送
現在無真係好大獲架,一個受傷嘅人現場無生理鹽水無繃帶點救?不過一齊珍惜同支持有樓主嘅付出啦
濕水ok架
發夢見好多義士都照用手執
有心mon加密都唔會有用 我地又唔係做傷天害理嘅事 怕咩
認同 勞工手套包住手 無論搬野定防椒都安全好多
首先辛苦哂巴打,我明做leader唔易
小弟星期三晚用左好多無作用功去搬搬抬抬,搬完又發覺其實唔需要之類
所以真係加油 我得一個建議

決定送物資去某個地方時可唔可以直接聯絡左身處嗰個地方嘅人先? 我明白星期三咁嘅狀況變化得好快,但就算係睇連登/tg都未必準
但同時間應該無可能gather哂所有物資站站長喺一個group到 安全問題唔想一鑊熟
所以可唔可以搵多一個你知會喺現場嘅人confirm下先?
sorry1999
加油俾心機

呢個都想同各位連登巴打講 希望大家喺緊急消息po要打timestamp
舉個當日見到"畢打街要急救物資" 但又無timestamp又無數量 只不過呢度ge巴打不斷推po 可能都已經係一兩個鐘前嘅事
火酒唔係好有用既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞