作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
其實冇乜嘢好道歉 係乜嘢情況底下 先至可以令到你對上述嘅一切熟練起嚟呢? 有啲嘢我哋唔係成日做 或者太平盛世嘅時候我哋根本就唔會做 會出錯會亂非常之咁正常 千祈唔好怪自己
自膠
推一推
建議前排拎埋起跑器 狗仔嗅覺靈敏之餘 聽覺都應該唔差 所以有狗埋身係佢耳仔響咹 冇埋身就發號施令call番墮後左既人 推番條戰線上前
哮喘藥有啲有類固醇
有啲係冇
要注意一下
我見好多人冒住比黑警捉到都去回收物資
講真真係唔值得
但擺太後有其他前線巴打講過物資供應太慢 所以要前啲 供應唔到有個站其實無意思

前方分好類 重要而又難買一袋 有咩帶走 而且team內嘅人都要自己咩袋重要物資 唔夠佢地都拎得出 有咩佢地本身都咩住流失少啲 不過要考慮下體力問題
push
係 推!!
有冇人可以答我 到底依家如果想捐物資可以點
又可以消毒,又可以整嘢
運得唔好整爛幾隻
而家咁熱可能會搞到周圍污糟有味?
我發夢諗到
要做到每個人都有齊必須嘅物資,需要嘅時候自己用
而且每個人分擔重量
咁樣聽落去好理想,唔知做唔做到,都唔知道夠唔夠人手一支e.g. 生理鹽水and 普通水
手就得兩隻,但物資太多款擺袋裡面太唔方便
諗法係例如用繩綁住啲樽然後綁係自製個好似珍奶個啲杯套咁
跑都唔跌嘅綁法
如果冇車
可唔可以拎一塊大布
4個人 or 2個人拎頭尾/角
台一堆野去前線派?
push
啱, 要帶 但唔可以用手攞
你睇下佢地啲狗全身咁多袋 要咩攞咩 應對就快
如果等你中曬彈先搵鹽水點搵個袋裡面幾十樣野
pushhhhhh
最緊要係人冇事
物資冇左再補過
我知好多人有意見
但我好難應哂
對唔住

我好想大家share list
另外更重要係入group
否則無最準確資訊
唔好漏咗好重要嘅johnson baby同埋梳打粉,用嚟對抗催淚彈/胡椒噴霧
[廣傳][長文]長期革命,每個人都要準備對抗催淚彈/胡椒噴霧必須用品
https://lih.kg/1217785
PUSH
發夢救護站唔夠分辨first aider 既野
e.g: 螢光背心、有紅色十字既手臂帶 or red tape(雖然收過幾卷,但完全唔夠用)
或者可以襯呢2日發白日夢整d 手臂帶岀黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞