作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
等等阿,未加qr code
等埋絲打先
樓主如果買咗大聲公、手推車呢啲大件嘢,係咪聽日夜晚直接拎去金鐘搵大站就ok?

btw如果買老師教書嗰啲speaker得唔得,易攜又經濟實惠,但係無咁大聲
我覺得你地個文宣會唔會加返句
要去野餐一定要自己做好裝備 唔理係唔係前線 對自己人生安全負責!
資訊好混亂,有時叫完要咩 拎左跑到過去又話有好多唔需要

我搵到相啦
其實最好有需要嘅物資相,我相信好多好似我一樣乜差first-aid 野都唔識嘅廢老。我呢D人去買野及攞過黎無咁易俾狗咬
咁所以介紹哂啲人睇channel
我就係要解決呢個問題
之後係channel講
同埋咪手都會強調
我地見到呢啲都好撚嬲
都好多人屌極都唔醒
加油啦大家
又要解釋下咩叫工業安全,
工地有人要識FA, 仲要有FA野,
無既話咪自己帶D係身囉, 阿SIR要唔要跟我黎開工呀
邊有熱水去沖杯麵呀
仲有叉呢 搵手食咩
大和解
我開始追負評
唔知點解咁多人負你
不過有唔少人捐
我地堆站長同長幫的人, 有袋兩三支
救人都好夠洗
後尾遮打好多站
但呢啲真係跟戰線發展
我主要係想搭好個訊息
無錯阿
除咗個別物資, 好多時人人有手套口罩
自己肯囉肯戴頭盔
我地唔會咁多爆物資, 同時大家又唔知我地缺咩
所以好麻煩
呢度一拼過覆
我地唔需要的意思, 係希望睇到呢個list的人唔好捐
呢個list保守只可以reach到十分二,三人
其餘個十分七,八實會捐, 並且會係過份地多
所以我地先咁樣放list
我我講比你聽我個夢係發生過
一開波打電話+望完老冧大聲講一次
然後話你搜啦 我個袋依家有D咩, 將要點用同去邊到用
佢拋我唔到謝皮收隊走左
我地唔係同任何戰線聯絡
我地係做發生事後的反應(或提前都得)

等於如果某站要大量防身野, 會係因為戰線就到
咁所以唔怕鬼, 因為我地從來都係做reaction
如果你哋有心做落去,最重要每次預備好運輸器材,講真大部分物每次抗爭完會冇用同損失,所以物資站組織最重要的是每次提供管理好運輸器材(車仔,卡板,膠箱),唔洗每一次物資要人手一袋一袋送上前線,水要一枝一枝用人鏈 傳上去(其實好撚on9,),要上,要走都可以好快
開個仆街名啦
個夢係企係街求緊VAN佬上我地下D貨果時發生
搜完袋仲要盤下買D乜
可能恰你地細路仔驚驚青青
我呢D撚屌地盤佬惡型惡相佢唔敢拋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞