作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
https://imgur.com/H962Ugd
你有冇tg係我reach到你
發夢嘅時候有個人同我報夢,覺得發夢去示威嘅前排防具可以加上輕身浮板
容易攜帶
唔會俾狗屈做武器
防水,比起遮更加擋到布袋彈,橡膠子彈同警棍,又冇發泡膠咁易爛

試諗下,如果啲狗係新聞話因爲浮板覺得受到威脅要開槍,咪話唔笑大人個口

喺新聞直播影出黎又有幽默效果
一舉幾得

個人認為可以考慮下
一兩個鐘後有
唔急
可以再edit
但原諒我,可能要你成日留意個post/channel
唔好意思講漏咗,雖然冇遮遮到嘅範圍咁大,不過搵啲duct tape痴喺隻手度流動性都幾高
可寫字白貼字即係memo紙?
大熱天時仲要牛奶
變壞左會痾死你
原來唔要勞工手套

同埋唔知頭盔同眼罩點搵到
要貼習大大張相上去
見到樓主話呢d要先,所以貼埋圖,比大家容易買啲,唔知有無幫助,有錯請指正。
其實唔同牌子會有d唔同樣,主要認成份名就ok

High⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
1. Boxley生理鹽水

細支生理鹽水
成份:normal saline/sodium chloride0.9%

2. 敷料(Non adhesive 不留毛粒)
sterile gauze/無菌紗布/無菌敷料

3. 敷料(自帶黏貼,大塊)
有好多牌子,最主要係一消毒完可以即刻痴,唔洗又meet醫生膠布

4. 醫生膠布(micropore)及手套

5. 消毒藥水 (雙色)
唔係好明樓主咩雙色,不過消毒藥水通常係呢隻
成份:chlorhexidine0.05%(去藥房買可以叫細包粉紅色消毒藥水)

6. 哮喘藥 ( 藍色噴霧 紫色粉劑)
ventolin inhaler/氣管擴張劑
通常哮喘人仕需要

7. Instant cool pad
某$12店有

希望幫到大家容易d去買同理解下係咩黎,大部份藥房都可以買到,如有錯請指點。

利申:做呢行,好想幫到手。
有呢啲圖好方便,要整圖都易啲
DLLM.屋企住略為偏遠地區,得兩間藥房。我走去買生理鹽水,一間問我要幾多,一間即答無。兩間藥房超近,佢回答即係代表乜?即black list
感謝你
想講醫療物資唔好一次過攞晒落去。D狗隨時會順手破壞物資站。特別係盬水呢D出口術嘅物品。我樓下已經有一間答我無。唔係賣晒,話幾時有貨,係陰陰咀笑住咁話無
土瓜灣馬頭圍道93號地下藥房有生理盬水賣!$20一排
已買
前線都唔肯戴係咩玩法
可唔可以唔戴就拉番佢地落黎
後面既人就係擔心佢地一直向前遞物資
點解唔用!!!!!唉好嬲又好心痛
有一大袋雨衣 拎去邊度好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞