作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
做緊麵包舖,果日7點收工會喺舖頭帶大量麵包過黎,希望幫到你地充飢
發夢買咗廚房紙 問咗好多站都話唔要 到最後先有個站好似好勉強咁收咗
我仲諗咗好耐係咪買錯垃圾人地覺得好阻訂
我可以做份graphic 宣傳下
有冇資料要加?
眼罩、豬嘴面罩、頭盔都唔需要
想俾到底可以喺邊到俾,想前線人員真喺個個都有得用。
所以先提議大家留路 會快啲
用Walkie talkie既話
萬一被狗收左/趺左
咪好容易暴露晒行蹤
M 巾呢
上次發夢果陣拎住一堆snack bar去物資站,個妹妹收左之後即刻開左一條黎食,果下覺得幫到人真係好開心!

最緊要人冇事,物資冇左可以再買。
個問題好複雜喎,我只知有人傳人嘅損耗,知單點運輸到補給站,少站員熱心上最前線提問有冇即時需要,導致誤會

第二點有免死金牌,各人各做 每個人對物資安排有自己睇法,反正物資唔係你,佢有權選擇點配
前線嘅位置唔能夠完全確定,所以冇運過去
真 呢個要小心
發熱同著火係兩個概念
發夢夢到d狗會塞d鐵支入物資度
你一執起就出黎咬你
佢燒一陣架咋
我地缺咩多咩會anmounce係channel
係為被市民知
所以被埋個邊知都係無辦法嘅事
燒完仲有咩煙出
其實channel真係好緊要
platform e.g. firechat 呢D 起碼消息流通到溝通到
入面會唔會有狗都係其次
海富往添馬方向個物資站個 eric 可唔可以唔好再亂點人做嘢? 咩叫大台有order 要你地做?
係咪要逼走所有人先安落?
琴日個站比速龍防暴搞既時候你係邊? 得幾個女人仔擋住。 擋完你嚟拎光環係咩玩法?

大清洗當日我同另外兩個戰友一齊拉鐵馬出馬路封路 有班仆街屌鳩我地。 好彩對面海富中心戰友爭氣幫手猜波打游擊最後先成功霸到。
霸完我坐係霸路中間石博就訓著左。 一起身就見到毛孟靜係我面前拖住個spiderman 係度講 「本身都打算入立法會打交,依家唔洗啦 因為全賴有你地支持! 五年前我地講過we will be back 五年後既依家 we are back ! 大家一起加油好冇呀?」 既時候我真係屌撚左出聲 佢一講完嘢 所有人都好似野餐mode 人開始散 出嚟打卡影相。 仲要企係海富天橋樓梯阻住條路我都唔知屌左幾多次...

我已經唔知可以講咩
我真係好撚絕望...
可以set 一d人做物資兵 攞住輕但前線需要嘅消耗性物資 例如生理鹽水同索帶 少量水

係前線後面跟住跑

保護性物資就擺係站
就算係五敢衝,我都好想為香港出分力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞