作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
認真求問而家邊到可以送物資,同frd夾左錢買左少少野想送
希望幫到大家...

站與站之間如果唔用walkie (驚比黑警JAM
可唔可以用A1 大紙 / 發泡膠版 寫代號 SHOW 向大站 (類似訊號旗
1 / 2 / 3 ..
A / B /C ....
不過要有一個共通既列表 公認用既 <--呢個可能煩D。 但可以用樓主個LIST
離遠D人見到 就可以快D知
就減少通訊時間
我想幫你哋整一個招兵站,今次我發覺有好多單丁友自己嚟,同埋有好多人想幫手但唔知點入手,我提議下次我幫你哋組合呢啲人,再分派去唔同嘅岡位幫手,點睇?
運咁多上去都仲係咩物資都唔夠,都有可能係我地運既同需要既唔同?
想問現場依家最需要既物資係咪follow翻第一個留言既list?同埋想知道物資站確實位置,因為太多post唔敢肯定到
由邊個站出發去物資站唔會太大機會比狗截停?
最開初話金鐘站有人接收係咪依家已經冇左?
唔好意思問咁多問題
如果想入物資組幫前線戰友,有冇group可以入
上完街覺得好無力,想做多啲嘢
睇上面comment
呢兩個channel包最準
路線應該睇哨兵好啲
同問考過關於急救既野,想幫幫手
我地會提供個人出來俾大家pm
但要搞搞電話啲安全野先
但如果只係想作戰
好簡單,留站聽站長/咪手講野
講俾我地聽你可以幫,你多野做到停唔到
612好多成員都係自發
蕉好快爛
first aid睇channel
有人可pm
唔洗對唔住,睇過留言啲問題,其實都係溝通上不足,當時大家都無一個有系統既渠道 有誤會無可避免 最緊要有反思 有改善 大家夾好 下次再努力 唔好俾少少事分化大家 團結係最重要
我真心覺得你有心買野嘅不如準備好自己一套完整嘅裝備
唔係叫你上前線做勇士
但一來狗無性
二來你唔用都可以成套塞俾前線嘅人
好過你買左堆唔知乜放喺物資站又係要人執
先感謝
但適宜先睇channel
有好多站被人掃,有好多站物資會過盛
所以睇channel觀星
推!香港加油!
你們會係邊到收,我星期日想買定d過來
睇channel
時間地點再定
同埋我地淨係前線區
即係當北角鰂魚涌灣仔咁
可能有source,但唔係channel目的

所以如果有心不妨買少啲但自己袋住standby 有需要就拎俾人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞