作為一個物資站站長,我想同大家道個歉

751 回覆
4264 Like 20 Dislike
你揸gtr?你發夢贏咗啦

學到野 推
push
焗爐手套可以拎熱野
Sorry just wonder for the usage of 索帶
如果鎖野會唔會係鐵鏈圈幾個圈加把鎖穩陣d?

利申 網上聽人講好似品流複雜有人有組織經過會拎物資
依個好提議
幫推post
查實除非天下太平,唔係入到戰場,咩指揮都係假,呼籲自己黎之前帶定自己果份仲好
見到網上有人講轉貼

「講堅,其實個日係物資站真心嬲
我明白真係好多學生素人第一次
但而家係出黎抗掙
唔拿係o camp
成日嘻嘻哈哈玩「收買佬」
真心眼火爆

其實你地知唔知
好多人真係千辛萬苦
諗方法點樣係防線外拎野入黎比你地
拎多兩支水都可能比人的返差館
你地班友就搞到物資站垃圾堆咁
前線已經負哂傷成晚無訓
忍撚左你地成朝無出聲

好啦,之後落雨
全部人一齊企係到無反應
個野我真係著撚左
出聲屌老母叫大家一齊執野
將d野好好地分返類

之後負責個站個妹妹就好唔gur咁既樣
因為我個野屌
引發左好多人發現個站好有問題
發哂爛咋係到鳩叫發脾氣

我都無眼屎乾盲走撚返出去就算

希望大家if有機會
真係搵返一位成熟少少既人lead住
唔好再50米3-4個站
一走難就全滅」
發夢有成車物資喺架車到 頭盔 鹽水 手套 眼罩
如何喺下次行動時 運出黎而不被龜逗?
唔係,只係我同人講唔掂數嘅時候,我心入面咁同自己講各人各做係咁嫁啦,個個自己嘅睇法,只怪我熱臉碰著冷屁股
亦都發夢見朝早有人草地野餐戴晒全副武裝但唔似企前線,可能休息緊應該交低返比前線
發夢12號好多人得個普通口罩,連眼罩濕毛巾都冇
叫佢地拎住自己keep一set佢地又死都唔肯驚前線唔夠用
到有tear gas攻到埋黎嗰陣又撤退緊,呢班人就中哂招
但撤到出M記嗰陣見到有一袋全新既眼罩
其實keep住有乜用,點解唔一開始就派定每個人都有?
每人有自己基本裝備真係好重要
唔好要人分神照顧你已經幫到件事

另外提議每2-3人自己group一個小小物資組
隨身袋d生理鹽水,哮喘藥,濕紙巾等等
有時前線d義士中左招,佢地會撤一段路真係頂唔順先突然停低
所以你身邊隨時會有需要幫手既人
有時搵物資運過黎都要時間,如果自己身上有急救用品就可以即刻幫到手

另外想問,雨衣真係冇乜用?
發夢見到有人中左招成個上身都紅哂
如果一開始著左雨衣會唔會隔左層,唔中得咁應?
唔要牛奶要梳打粉啦 牛奶臭撚哂
梳打粉做到一樣用途
到時打算咩袋去

如果有人都打算咩袋野餐一定一定一定要戴好防具好好保護自己先 如果唔係自身難保唔好話幫人
絲打右下加返我地channel QR k唔k
定我自己加
我尋日忍唔住share咗,但諗落更重要係風向
所以又delete返
但好重好難拉 有巴打提供埋積車? 面積都好大
可以呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞