獨女英國荷蘭深度遊 總結篇 驚險 奇情 多圖多字

305 回覆
62 Like 9 Dislike
其實今日係我生日 我專登揀生日黎睇波當送份生日禮物比自己 好毒 出去行之前食個fish and chips先

當年因為學生哥冇咩錢黎窮遊洗每一蚊都計住計住 所以去London連fish and chips都冇食過 題外話 而家再去 真係冇可能再窮遊 唔係唔捱得 而係價值觀唔同左 以前一歐飲罐可樂都諗好耐 而家兩三歐一杯on9蘋果汁都覺得好正常 果時所有景點都係外邊睇下就算因為入埸費太貴 但而家咩都比錢入一餐 其實今次我都唔算洗得好多錢 因為一個人真係冇咩錢好洗 我已經亂咁洗但洗極都係有限錢 所以 如果大家仲係學生哥 真係可以去試下窮遊 個體驗真係依世都唔會再有 第時諗番一定係個好回味既經歷 番黎同d讀書果時去過歐洲旅行既朋友傾番 佢地都好同意 有個仲話果時限每日洗7歐 仲癲過我 講番 食完野就行去Albert Dock果邊睇野喇 因為睇地圖見d景點都係哂果邊 Beatles Story Maritime Museum Echo Wheel Museum of Liverpool都係哂果頭
去到邊都見到依碌野 電台

由hostel行去都係15分鐘到

真係泊左d船係到

又係鎖

Superlambanana 周街都會見到

本身係黃色 街上面既會有唔同圖案

個碼頭真係有船 應該搭去對面掛

Billy Fury 唔識邊位

依兩個星期自拍既好拍檔同佢d兄弟

令人懷念既郵筒

Beatles Story 過幾日先入去睇

點睇都唔似有人會玩

摩天輪

行到日落 就行番hostel放低野再去球場 因為今晚我就會睇人生第一場現場既Liverpool喇
沙雕

有d檔賣當日比賽既Scarf
生日快樂利迷子
你幾多歲
係hostel電梯口聽到個韓妹同個鬼妹講去睇波 之後個韓妹就入左我間房 我就乘機問佢係咪睇波 佢話係 我就問可唔可以一齊去 因為我仲未search點去 咁就同佢同Slovenia妹一齊去球場 亦都係我剛才既無聊偷聽 佢地就成為左我黎緊幾日既旅伴

如果閣下係對足球冇興趣或者好憎Liverpool依隊波既 可以skip左依part

去到球場 630到 800點開波 聯賽盃對Southampton 2nd round 落車已經好多人係出面飲下酒食下野 賣飛比我果個香港人話唔可以帶相機入 所以d相係用iphone影 點知比我係下埸波識左個香港人佢拎到部大機入去

有人表演下

我買既係黃牛membership card 所以搵個職員問下自己坐邊 行番去果區就入場喇 韓妹同Slovenia妹因為坐另外一邊所以就分開左 入到去 冇咩人 叫人幫我影d指定動作相

影到勁hea 之後幾日都有叫d鬼幫我影相 真係哂鳩氣 一係咩埋一邊 一係斬頭斬腳 自拍都冇咁嬲

見仲有成個鐘先開波 就行去場邊周圍睇下 點知原來佢地會出黎熱身既(我真係一d research都冇做) 睇左陣龍門熱身 d球員都出黎喇 Lallana就行左係我眼前熱身呀 我真係睇到出哂水 連佢有幾多條鬚我都睇到好清楚呀

睇到差唔多開波就行番去自己個位 今埸個位都幾靚 廿幾行 longside正中間 以觀賞球賽黎講絕對係一個好位 隔離仲坐左個熱血爸爸 不斷跟住kop果邊唱歌同打氣 所以個氣氛都幾好

但真係好凍 唔明個球場明明圍住哂點解可以仲有風吹入黎 半場太凍去左買杯熱朱古力飲 好撚難飲屌 之後下半埸 都係係咁攻但入唔到波 最後仲比人入左一粒 全場即刻起身走人

出到去搵巴士搭 原來會有定十幾架巴士係到等 想join番韓妹佢地 但由開波到完場都上唔到網 可能太多人 等左半個鐘到就上車 番到去先知韓妹佢係話行番黎 痴媽筋 我凍到對腳都冇哂知覺 如果仲要行一個鐘我應該會死 番到去太攰同埋應該d jetlag 開始黎料所以就訓喇
你幾多歲

幾個post之後會透露
生日快樂利迷子

多謝 雖然都生左一排
lm
好開心可以係生日做到樣一世難忘既野 自細都唔會大搞生日果種人(見d女仔會成班”姊妹”一齊去酒店房開party有哂dresscode真係搞唔掂 ) 每年都係食餐飯就算 所以今個生日雖然一個人過 但真係真係會記一世 本身有d感性野想講 但比d fd相認左 怕醜 唔講喇
唔係有惡意,啲相都影得好靚,但點解有啲相同另外一個po既相咁似既 個個巴打又係住個間Hostal,又係食一樣包裝既burger king 有幾張相exactly一樣咁
見識世界一定後生去對你往後人生有重大影響,唔好等老左退休先去老左坐睇公園等死好d
Day 3 (26.1)
今日天氣好差所以去d室內既地方行下 由於World Museum比較近hostel 就由果到開始行 Lime Street Station行過去St George’s Hall 經過Central Library就到 免費入埸 每層有唔同主題 連魚都有得睇 又有d化石呀木乃伊呀咁 如果當消磨下時間都唔錯既
日日都係狗屎天色

又見到個塔

歐洲周街都係依d

唔知一舊舊果d有咩用

天文野

貓木乃伊同我個影

行行下有個呀叔撩我講野 原來係隔離Walker Art Gallery既人 叫我去行下都係免費 入到去見到一堆人像雕塑 行個圈就走左

唔係有惡意,啲相都影得好靚,但點解有啲相同另外一個po既相咁似既 個個巴打又係住個間Hostal,又係食一樣包裝既burger king 有幾張相exactly一樣咁

我開左兩個post 一開波有refer番條Link架 因為果個post中間skip左好多野 所以開過個新既重頭打過
見識世界一定後生去對你往後人生有重大影響,唔好等老左退休先去老左坐睇公園等死好d

我去完都係咁諗 尤其係同hostel d鬼吹完水
會發覺自己真係港豬 人地見識好多廣
所以我已經調整緊我人生既planning

我開左兩個post 一開波有refer番條Link架 因為果個post中間skip左好多野 所以開過個新既重頭打過

原來係咁 對唔住
有冇食洋腸
有冇食洋腸

住female dorm冇依個機會
留名之前有追live post

支htc re好唔好?我見依家賣得幾平 有d興趣想買
留名之前有追live post

支htc re好唔好?我見依家賣得幾平 有d興趣想買

冇研究過gopro比較唔到
之前用htc電話connect好順
轉左iphone之後又藍牙又wifi
有少少麻煩
但幾舊水黎講都幾方便既
買左兩年間唔中都有用下
成日加個迷你腳架自拍
絲打啲相幾靚
想問下用咩機影
留名 計劃今年夏天遊英國
ek一個人冇試過比佢叫去check
btw 好鍾意liverpool 我上次都係一個人去
黎緊都準備英國深遊一個月
諗住去睇場阿仙奴
姦想絲打用左幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞