2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
其實視力測試係主要check 色肓?就算有大近視都唔會fail?

海關有冇人戴眼鏡?

以為真係收左皮

有架喇,好多識嘅都reject offer

點解REJECT? 有更好OFFER?

我驚呢度有人識我
有另一邊收左

堅收到reject?

reject offer係考生reject個offer
唔係部門reject個考生呀

Reading 0分?

定係巴打唔係屌我?自膠先

唔係
可能我get錯
其實視力測試係主要check 色肓?就算有大近視都唔會fail?

海關有冇人戴眼鏡?

不如問有冇人無戴好過

海關有冇人戴眼鏡?

不如問有冇人無戴好過

海關有冇人戴眼鏡?

不如問有冇人無戴好過

希望如果去到bc 可以順順利利
過左一關再諗下一關啦 講到實去到尾咁

你未收到email?

你未收到email?

我亂入㗎咋,冇報海關,不過睇到知嘅就講下

你未收到email?

滾!!!!!

你未收到email?

滾!!!!!

好,唔要我意見冇問題
唔通頭班已經派哂vetting

唔出奇,收到既email既巴絲如果唔vetting 話15號前要覆 如果再出email 可能已經係第二輪

頭班應該唔止開一班?冇理由兩日就派晒email

頭一輪先岩 唔係頭班
唔係剩係得高登仔既
可能有好多冇上高登呢
見到有師兄擔心basic law成績,派下定心丸先
我早幾年考bl得40分左右都請左,所以其實唔駛太驚因為bl低分而入唔到

利申:做左幾年已confirm

色弱做唔到d15係咪就算表現幾好都一定唔會收
路過無聊問下 點解而家海關散仔既制服都係白色
初初見有個中同po白色個套制服上fb以為佢做左officer
之後聽fd講番先知係散仔黎

冬季白色
夏季綠色

散仔 inspector都一樣
要分就睇膊頭

色弱做唔到d15係咪就算表現幾好都一定唔會收

做得紀律部隊就唔可以有色弱同色盲 好似係
初初見有個中同po白色個套制服上fb以為佢做左officer

冬季白色
夏季綠色

要分就睇膊頭

白色係咪好似移記果隻款?

冬季白色
夏季綠色

要分就睇膊頭

分鐘係海關係黑肩布+金肩章
immi係黑肩布+銀繡章

冬季白色
夏季綠色

要分就睇膊頭

分別係海關係黑肩布+金肩章
immi係黑肩布+銀繡章
我最後幾日先報名
到而家都未有email收倒
全日冇mail 12/1 fib表示可以收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞