2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
我朋友8/5入班
佢話聽講下一水9月 所以應該有撚排等

Btw有無聽到有人收左reject email ?
仲未收到係咪代表有機

9月 唔撚係掛

9 月開班,但應該早d call vetting既
不過最遲可能6-7月
快就希望5月啦

其實有乜咁出奇 第一水都搞左成五個月先入到班 操班都要時間 三個零月出班 再安排人手同資源操下一班 timeline計落四至五個女係下一班既時間好正路
再者早排已經有巴打講下一水係九月十月
下一班係9月,根據返今水既時間,預計5月會出waiting list同reject mail, 然後大約6月中開始call vetting啦,8月再收bc call, 8月中左右收fit call
利申鳩估
聽日就五月
大概會有幾多水?
大概會有幾多水?

請500 人 ,
應該都有三水
五月了 緊張
比d希望大家:

5月收6班。

9月收10班,

最後出年1月收6班

今年年尾出招聘。

推推
希望頭班入班後就出信
5月8
希望頭班入班後就出信
5月8

推推推
推推推

係咪要開定post
推推推

係咪要開定post

開新post會唔會沉
好似8號入班?
究竟幾時send email to 第二輪呢
輕輕一推
到時收到vetting mail既,入埋黎我地第一轉收email果時開果個Telegram啦,入面有現職巴打係度,有咩都可以方便問到
利申,第一水既後備,應該會同第二水一齊vet多次
到時收到vetting mail既,入埋黎我地第一轉收email果時開果個Telegram啦,入面有現職巴打係度,有咩都可以方便問到

幾時先有email 收
不如開個新post準備下一水既討論

巴打vet左仲要vet多次?
推推推
不如開個新post準備下一水既討論
好呀等你開

係呀,每水vetting既人入面都有部份係後備,大約有20人左右,如果排佢前面果堆人全部無問題的話,就會排左入下一期waiting list既頭位。所以就算所到vetting mail都要有心理準備可能係下一期先入班

係呀,每水vetting既人入面都有部份係後備,大約有20人左右,如果排佢前面果堆人全部無問題的話,就會排左入下一期waiting list既頭位。所以就算所到vetting mail都要有心理準備可能係下一期先入班

現職有無講會係頭班入左就岀reject 同waiting , 定一月果班入左先會岀?

巴打知唔知第一水最後係咪有130人到入班 我有印象之前有巴打話第一水有150個人vetting
其實做後備係咪就係果一水最遲收vetting果20個 定係佢同一水入面冇跟分黎出vetting email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞