2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
報左ia同pc

有人唔做去做狗?
唔好為人工而做
除非你真係好大使命感
覺得自己一定要做警察
要除暴安良
如果唔係回頭是岸啦
寧願做私人公司都唔好做狗

巴打,好憎警察下,工作上你地有無接觸?

又唔係話憎嘅
每個部門都會有好人有壞人
但眼見大部警察完全顛倒是非黑白
身邊有朋友係做警察 都好似被洗腦咁
所以都幾慶幸自己唔使做狗
雖然cne好多老屎忽都同狗冇分別

sor 1999

agger❨岩岩改左名❩
好多cne老海鮮都係狗
果陣日日睇tvb都叫開槍啡死班示威者
其實唔係好明巴打們講緊咩 意思係而家只係call頭一批入班?之後仲會有第二三批定得返waiting list

簡單d 講, 之後全部派waiting

但今年唔係請500個咩,即係waiting list都有機入
今日有無人有call?
今日有無人有call?

Call?call乜9?
今日有無人有call?

Waiting list
今日有無人有call?

轉左email la 巴打
今日有無人有call?

唔該巴打
咁睇黎今日應該無人收到waiting list email
今日見大堂d 準新豬個樣好green
今日有無人有call?

唔該巴打

waiting list 一般冇咁快
應該第一班入班後

有冇自己當年嘅影子

有冇自己當年嘅影子

有個係大堂梳化都sit attention
第一批VETTING既巴絲 如果FIRM左入班日子係度講聲
FF下自己會係第二批

有冇自己當年嘅影子

今日坐係度全程俾人眼望望, 個感覺幾得意

九成都係想鴿下有冇靚女

有冇自己當年嘅影子

九成都係想鴿下有冇靚女

一有好快成個cne都知
仲好快有環頭mark咗

有冇自己當年嘅影子

九成都係想鴿下有冇靚女

一有好快成個cne都知
仲好快有環頭mark咗

LBC手指隊果個16師姐
不過佢就快做人妻啦
今日有無人有call?

唔該巴打

waiting list 一般冇咁快
應該第一班入班後

咁咪姐係成5、6月先派waiting list
等撚死人咩
星期一至四都有candidate上黎做vetting

有冇自己當年嘅影子

九成都係想鴿下有冇靚女

一有好快成個cne都知
仲好快有環頭mark咗

LBC手指隊果個16師姐
不過佢就快做人妻啦

不過真人同上鏡差好遠
雖然都唔差

即是大概vet 250人
有巴打話一個time slot vet 16人,一日就有4slot ,咁四日都vet 成250人了

有巴打話一個time slot vet 16人,一日就有4slot ,咁四日都vet 成250人了

但我岩岩偷睇到張檯得6份form
❨雖然正常應該真係20人一個slot❩

咁頭批已經vet左一半 淨低果一半姐係好快就定生死?
咁往年尾水隔成年先入班既人數點黎?

即大概total 今次vetting 250人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞