2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
原來而家老移無限招 各位考老移好過
兩個部門強弱懸殊
大家都要擺人喺新關口,老移就無限招,c&e就...

就咩?

黎梗唔會再請?

請一定會再請,除非執粒嘅姐
不過睇到部門同部門老細嘅強弱分野囉

人地8年升我地18年升
人地7個AD❨即係我地AC❩我地4個AC
人地阿com通常升保安局局長我地…❨張雲正算勁升到CSB 阿頭❩

記得之前既新聞講過 升張雲正貪佢係政務官入面既新丁
689可以控制佢 同想用佢commissioner既身份同各個force拉返好關係 因為鄧國威搞得好差

聽過小道消息
689攪個唔知咩晚宴
全部去親嘅都係一哥果啲
cne果時一哥轉咗係笨撚光
得佢一個唔比面唔去 叫咗DC去
兩個部門強弱懸殊

就咩?

黎梗唔會再請?

人地8年升我地18年升
人地阿com通常升保安局局長我地…❨張雲正算勁升到CSB 阿頭❩

689可以控制佢 同想用佢commissioner既身份同各個force拉返好關係 因為鄧國威搞得好差

聽過小道消息
689攪個唔知咩晚宴
全部去親嘅都係一哥果啲

如果係咁
突然覺得鄧忍光好型
其實係咪因為鄧以海太得閒咋

就咩?

黎梗唔會再請?

人地8年升我地18年升

聽過小道消息
689攪個唔知咩晚宴
全部去親嘅都係一哥果啲

如果係咁
突然覺得鄧忍光好型

所以冇funding
兩個部門強弱懸殊

就咩?

黎梗唔會再請?

cne真係⋯⋯
幫政府慳到盡
cne 係咪10 年都冇1柴 因為關長有時空降

最新係11 年升,不過真係得1 個咁大把

就咩?

黎梗唔會再請?

人地8年升我地18年升

聽過小道消息
689攪個唔知咩晚宴
全部去親嘅都係一哥果啲

如果係咁
突然覺得鄧忍光好型

笨撚光就算鳩數啦 做廣播處果陣已經俾人話干預自由 俾人杯過
反而鄧以海就夠guts 民主黨晚宴佢夠膽以阿二既身份去
其實vetting會唔會去稅務局查你

讀書果陣有番過parttime 時間都唔記得(都番左幾耐下)

咁仲洗唔洗報上去?

Ps.讀完書出黎做左唔夠1年野。

讀書果陣有番過parttime 時間都唔記得(都番左幾耐下)

咁仲洗唔洗報上去?

番part time果陣 老闆有拎過我資料報稅的。
定我應該咁問 vetting只係查你有報既野?(工作)

會唔會查到咁入去埋稅務局咁?

Ps.好奇想知
睇到財政預算案份野 海記今年攞到既資源係咁多force最少 唔計老廉既話
睇到財政預算案份野 海記今年攞到既資源係咁多force最少 唔計老廉既話

冇計架 啲腦細要左慳右慳
唔講以為慳咗嘅佢地有得落袋
啲野舊唔願換 最少人手做野
同時又要保持高效率
敷衍管理嘛 係咁架啦

同時又要保持高效率
敷衍管理嘛 係咁架啦

最on9係關長唔係由阿二升上去 下下空降
咁班伙記邊撚度會有士氣

咁仲洗唔洗報上去?

唔係太理,但你怕既咪報埋囉

同時又要保持高效率
敷衍管理嘛 係咁架啦

最on9係關長唔係由阿二升上去 下下空降
咁班伙記邊撚度會有士氣

已經好多年啦
巴打知唔知 如果fib fail 左 有冇得拎返report 睇衰咩
等撚到幾時
愈來愈少人 得個等
愈來愈少人 得個等

得諗要到出信先會熱鬧返
愈來愈少人 得個等

諗要到出信先會熱鬧返
愈來愈少人 得個等

諗要到出信先會熱鬧返

好耐冇見喇兩位巴打
要等到幾時
已經唔想理
愈來愈少人 得個等

諗要到出信先會熱鬧返

好耐冇見喇兩位巴打

Hello
愈來愈少人 得個等

諗要到出信先會熱鬧返

好耐冇見喇兩位巴打

Hello

集氣 學黑警咁屌老母就有Mail
屌你老母
已經唔想理

只係隔一排上黎叫春
愈來愈少人 得個等

諗要到出信先會熱鬧返

好耐冇見喇兩位巴打

Hello

Hi molamola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞