2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
講真啦...
其他野我唔撚理,淨係想要offer

話我無大志都係咁講 做一世關員都可以

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

呢句我都識有個退休紀律部隊既人咁同我講 諗真到時真係好有壓力

我諗每個階段諗既野都唔同既...
對我黎講有啲野都係入左職再衝量~

千里之步始於足下
加油大家
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

呢句我都識有個退休紀律部隊既人咁同我講 諗真到時真係好有壓力

希望大家都有OFFER
今日有人有offer 未
今日有人有offer 未

同問
BL40分係咪冇機?

之前有人話自己BL 4x 已收到email
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

賈巴可唔可以講多啲做野上既難位?
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

同意,入唔到咩都假
有無巴打今日收到email
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

要講真係一匹布可以講
不過我去食個lunch先
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

要講真係一匹布可以講

賈巴 可唔可以講下bc驗眼果part係點
今日有無師兄收到email?
唔通頭班已經派哂vetting
過左12點幾都冇
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

要講真係一匹布可以講

約6呎距離睇方向
色弱測試
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

要講真係一匹布可以講

其實工作上已經有既定程序去跟
最難應該係同同事/老細打好關係
我係琴日收到vetting
佢EMAIL冇話要工作經驗果D
咁其實係咪唔使理?
咁其實係咪唔使理?

有冇附件?
btw有唔清楚就打去問
咁其實係咪唔使理?

有冇附件?
btw有唔清楚就打去問

有!! 附件都冇講話要
今日收到email既唔該報下喜

唔出奇,收到既email既巴絲如果唔vetting 話15號前要覆 如果再出email 可能已經係第二輪

唔出奇,收到既email既巴絲如果唔vetting 話15號前要覆 如果再出email 可能已經係第二輪

頭班應該唔止開一班?冇理由兩日就派晒email
講真啦...

到時d同期升晒
細過你d CO又開始寫
你就唔會咁諗

要講真係一匹布可以講

約6呎距離睇方向
色弱測試

我聽朋友講有分帶眼鏡同唔帶眼鏡做 但如果唔帶眼鏡 睇唔到方向 會唔會fail
1 點啦
今日有email
你有fd 有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞