2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
可能系分批vetting 呢

系你老母咩
唔識字做乜撚野海關

已經唔係第一次咁打
系你老母臭雞

係 鬼唔撚望佢wait到reject

洗唔洗呀

系你老母

你on9架 又唔係我打系

我都係跟住個last reply姐
當然唔係講你 唔洗激動
而家email嘅只係頭班架啫
應該未sd晒頭班百幾人嘅
大家比啲耐心等下 入到黎做就知政府做野幾咁慢
大家加油啦 我都經歷過
等待呢幾個月真係好痛苦
希望連登咁多位巴絲都順利入班

thx 脫港巴

就算係最尾水入班 只要收我就滿足
而家email嘅只係頭班架啫
應該未sd晒頭班百幾人嘅
大家比啲耐心等下 入到黎做就知政府做野幾咁慢
大家加油啦 我都經歷過
等待呢幾個月真係好痛苦
希望連登咁多位巴絲都順利入班

thx 脫港巴

就算係最尾水入班 只要收我就滿足

我都係咁話
今日有冇人收到?
今日有冇人收到?

冇消息
好奇一問,多唔多u grad收到email?

收唔到

無啦屌

賈巴兄講得冇錯
之前見到有個話自己毅進 bl 4x收到email

收唔到

無啦屌

賈巴兄講得冇錯

老老實實
應該7成請冇u grad 3成請u grad
u grad果d驚你地做一排就走
利申 u grad 已打定輸數

收唔到

無啦屌

賈巴兄講得冇錯

老老實實

其實真係 有好多u grad嘅都唔甘心做死一世co
轉部門嘅轉 再唔係就考幫辦
變相又要再請一批新人去頂呢班人嘅位
同事又要請一大班人頂退休
講真一句 做co根本唔使咁高學歷

收唔到

無啦屌

賈巴兄講得冇錯

老老實實

其實真係 有好多u grad嘅都唔甘心做死一世co
轉部門嘅轉 再唔係就考幫辦
變相又要再請一批新人去頂呢班人嘅位
同事又要請一大班人頂退休
講真一句 做co根本唔使咁高學歷

成班loser打飛機 雖然我都係

收唔到

無啦屌

賈巴兄講得冇錯

老老實實

正常既 大學生的確係易D走人
果陣大SIR都係咁CHOK我會唔會好易走
頭3日應該派左150-200人?
新一日既等待又開始

其實連登留言嘅唔多 估佢唔到

連登 VETTING GP都幾十人啦

轉考IA啦

轉考IA啦

Ia仲難

轉考IA啦

唔使咁快叫人轉考嘅
比啲耐性等吓
雖然最長果啲有機會等差唔多2年

轉考IA啦

唔使咁快叫人轉考嘅
比啲耐性等吓

其實考到ia io點會唔做 不過想多個機會係手姐 我今日都報晒

轉考IA啦

都係20幾個啫 btw 唔太多真係有ac的巴打有vetting

轉考IA啦

唔使咁快叫人轉考嘅
比啲耐性等吓

其實考到ia io點會唔做 不過想多個機會係手姐 我今日都報晒

當比多個機會自己 到時睇邊到有call就去邊到

轉考IA啦

都係20幾個啫 btw 唔太多真係有ac的巴打有vetting

知唔知每日大約約日vetting?

轉考IA啦

知唔知每日大約幾人vetting

轉考IA啦

知唔知每日大約幾人vetting

講真 計唔到
暫時派咗3日
頭一日最少人收到
之後兩日都開始多
唔計其實有好多人冇上呢度+冇留言

group in 同組嘅都應該冇人收到
今日到現時為止有冇人收email?
今日到現時為止有冇人收email?

想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞