2016海關投考(5)<預祝人人有offer>

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
其實最折磨嘅真係等呢一段時間
大家比心機啦
千其唔好失住業咁等
未有消息嘅一路搵其他方向
喺出面搵到嘅真係寧願喺出面做好過

失緊業咁等 過埋4月中就去搵工

但無乜方向

Ps.19歲

19歲人大把時間
冇咩方向嘅咪唔同工都做下
或者問下自己有咩想做
自己對咩有興趣
趁後生有本錢咩都可以試下
千其唔好比自己頹落黎
加油啦巴打
大家比心機啦
千其唔好失住業咁等

但無乜方向

Ps.19歲

19歲人大把時間
或者問下自己有咩想做
自己對咩有興趣
千其唔好比自己頹落黎
加油啦巴打

多謝脫巴

不過我有個朋友想考紀律部隊。

但佢之前屋企有問題要咬老綜 但佢無報自己有番m記parttime上去幫補下家計咁。(用黎收m記出糧果個戶口n年前就cut左)佢驚到時vetting 查到佢要收皮。佢無ac想順便叫我問下 紀律部隊會唔會查到咁入(稅局...etc)
大家比心機啦
千其唔好失住業咁等

但無乜方向

Ps.19歲

19歲人大把時間
或者問下自己有咩想做
自己對咩有興趣
千其唔好比自己頹落黎
加油啦巴打

多謝脫巴

但佢之前屋企有問題要咬老綜 但佢無報自己有番m記parttime上去幫補下家計咁。(用黎收m記出糧果個戶口n年前就cut左)佢驚到時vetting 查到佢要收皮。佢無ac想順便叫我問下 紀律部隊會唔會查到咁入(稅局...etc)

身邊都有朋友試過,但警隊就一定過唔到vetting 因為佢考左9次,都係衰vetting,之後入左其他部門
大家比心機啦
千其唔好失住業咁等

但無乜方向

Ps.19歲

19歲人大把時間
或者問下自己有咩想做
自己對咩有興趣
千其唔好比自己頹落黎
加油啦巴打

多謝脫巴

身邊都有朋友試過,但警隊就一定過唔到vetting 因為佢考左9次,都係衰vetting,之後入左其他部門

個情況一樣定差唔多? 方唔方便講入左咩部門。同埋查到唔會比人告架咩。
希望4月會出waiting 信

一日未rejrct個心都未死 仲係打住工先
第一期入班已經call晒人做bc同簽約

但有26個人做咗vetting, 冇收到call做bc

可能會入下一班
第一期入班已經call晒人做bc同簽約

但有26個人做咗vetting, 冇收到call做bc

可能會入下一班

希望快d收到waiting list 信,一日收唔到都唔會安心
推!
希望有信收
幾時要waiting
希望第二水有我份啦
係五月入左班先出waiting+vetting 定係呢期出waiting 5月再call vetting
係五月入左班先出waiting+vetting 定係呢期出waiting 5月再call vetting

似係入哂班先出,計返時間差唔多

仲有一個月
黎緊入境都開始考ft
佢官網話如果ok會係gi十個工作天後做fib
會唔會快過海關入班

仲有一個月
黎緊入境都開始考ft
佢官網話如果ok會係gi十個工作天後做fib
會唔會快過海關入班

唉,我都冇哂心機,順其自然算
巴打們幾時考入境既體能?
有得揀真係揀入境好過
祝你地成功
有得揀真係揀入境好過
祝你地成功

這個是常識,但同樣地難考過c&e
齊齊集氣 齊齊入班

4月7 今個星期五

4月7 今個星期五

一樣 但我要求左改期 因為撞左返學時間
有得揀真係揀入境好過
祝你地成功

True 宜家係佢揀我地 唔係我地揀佢
有得揀真係揀入境好過
祝你地成功

True 宜家係佢揀我地 唔係我地揀佢

希望早d有信收

4月7 今個星期五

一樣 但我要求左改期 因為撞左返學時間

有得改期既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞