Whey 乳清蛋白交流區[3]

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
巴打們對戰神有咩睇法?
獨立包裝+亞洲口味幾吸引, 但係少貴, 考慮中.
BTW平時飲開無味既PEA PROTEIN, 同食泥膠無乜分別.
奶粉罐囉
我婆見我包野開住自動幫我裝左係d罐到
到底乳清蛋白點沖 次次都沖到好粉
On gold standard 6成熱水4成溫水 先水後粉
全部用凍水(常溫)會唔會好啲?
ok lar,淡淡地朱古力奶味
我都係飲on
50g 粉,大約400ml 水
狂搖個杯,無咩問題
唔會用熱水沖囉...
熱水會令到蛋白質變固體架
一定係用凍水搖左先覺得凍先加少少變翻做常溫
仲有係先粉後水我係咁樣沖會好d次次都無粉咁濟
明白 唔該曬
做咩要搞咁多野?
真膠定假膠
我反而會先水後粉喎
調翻轉會痴底
門市都睇唔到 要問先知價
幾乎間間都係
近排自己整whey pancakes 真係好撚好食
又飽肚,黎緊諗住用黎當晚餐主糧
係幾痴線架
不過我唔撚理,照問到佢仆街
之後上黎報價
但已經好耐冇去過bc
係會比其他鋪頭平嘅,但有時iherb有折都可能會比過佢
NUTROONE買MY PROTEIN 2KG $46X送水樽+鐵波 ?
咁Q貴...? 通常myprotein有折, 2.5kg 唔會貴過4百蚊
29x 至36x 都係合理價...
個樽最多值30 40蚊...
岩岩去BC買完 on gold standard 5lbs 370$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞