Whey 乳清蛋白交流區[3]

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
2 scoop好正常姐
我覺得飲3 個SERVING都OK 但係要分開飲 同埋要飲多D水就無咩問題
不過如果食到real food就食real food啦
有無巴打飲得多會好多啖
定因為我每日飲兩三次既原因
請問有無人飲過BSN TrueMass 增重粉 (曲奇味) ?
味道如何? 伏唔伏?
因為我暗瘡底唔想試朱古力味....
唔該
未試過曲奇
但好多年前試過士多啤梨味同香蕉味

士多啤利幾甜,香蕉味好伏
士多啤梨剩係試過ON, 幾好飲
就咁飲就正,但搵黎溝其他野(e.g.麥皮)就
有冇巴打試過dymatize?評價如何呢?樽ON就快飲完想轉Allmax/Dymatize
Dymatize Rich chocolate 一撚流
我見好多巴打都鍾意飲有味嘅
點解唔飲冇味嘅? 感覺健康d 冇加咁多添加劑
買返個
細佬本身今個 Sem break諗住 Cut 一 Cut 不過係Cut 既同時Body fat雖然有跌 但係weight 反而升左 我應唔應該繼續 cut 因為我Body weight想減翻5kg到
Body fat 跌
body weight 升左好事黎wor
證明你增肌 減脂成功左
但係我唔想個Body weight 再升
咁做GYM既目標係咩?
你要大隻 cut得黎有線條 咁已經係有進步
肌肉 都有重量
你要跌body fat + body weight 只係叫純減肥...
我希望係可以lean啲 有線條啲 不過我Body fat 已經去到12% 仲未有太明顯線條
你要跌bw唔食野咪算
ON隻100% Whey同隻100% Isolate有咩分別?

隻100% Whey下面個description都有寫話自己係Whey Protein Isolate

但100% Whey同100% Isolate兩者相差成舊水
去到12點幾唔會冇線條wor
除非你本身肌肉量比例真係太少

如果你既食同操法 可以同時令你 Body fat 唔大變 同時 body weight升
你keep住佢多1-2個月應該會多D野睇
咁嘅話齋練跑同控制飲食已經夠
做乜要揀個背道而馳嘅方法同自己作對?
見到myprotein出咗隻透明isolate
有冇巴打飲過
係咪會冇奶味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞