《香港傭兵》(26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
不被世俗所束縛,我自行我路
儘管受冷嘲熱諷,我自求我道

全港集氣,一仗功成,今日維園見

希望今次唔好又俾泛民背刺
同老豆背道中
以為M記
維園見
報報早
預撚咗佢哋
各位早晨
早啲起身準備
Btw低調低調
你有SPIRlT,我有輝SIR醫療團隊在場STAND BY
熱到痴線
要飲多啲水
就喺呢個時候,手上部電話一震!

我望望電話...畫面中正顯示住...

『朱...』海羅?!

係朱海羅打俾我?

呢個時候…打俾我做乜呢?

呃...都係聽咗先...

我滑動解鎖接聽:『喂?』

「飛揚哥哥早晨~」電話就傳嚟一把嬌俏嘅女仔聲~

『早早...』聽到一把咁嬌俏甜美嘅女仔聲...仲要叫我做哥哥...真係心都軟埋...

「咁早打俾你,有冇阻住你吖?」朱海羅繼續Keep住嬌俏語氣咁問。

『唔...唔阻...唔阻...』

「唔阻就好喇~我幾驚會阻住你做嘢~」朱海羅仲要帶少少甜絲絲咁~

『唔...唔會...唔會...』不過綽姿咁啱又接咗個遊行委託喎。

「係呢...咁你今日...得唔得閒吖?」朱海羅問得有啲羞澀。

『我...我...』但係我冇理由唔去做委託㗎喎。

「我呢...想去遊行...可唔可以陪我一起去?」

『遊...想去遊...想去遊行?!』我講得好似有啲大聲...因為真係幾震驚!

「我已經上咗車去維園喇...遲啲再講啦飛揚哥哥…」朱海羅又帶住羞澀嘅聲線。

『你...你上咗車?喂?喂?!』

-

我跑跑跑跑跑跑!好快就由地鐵站跑到嚟維園草坪!

『嗄...嗄嗄!嗄嗄嗄...嗄!』好...好多人...

我扯晒大氣咁望左望右...望晒成個大草地...都唔唔見朱海羅嘅身影

我再左望望!右望望!再望遠啲!

就喺我心亂如麻...唔知點做之時...

「飛揚哥哥?」背後就傳嚟一把可愛嬌俏嘅女仔聲!
咁撚多人
queensway都掙係開三線
好久不見

Greetings from Vancouver
溫哥華時間11點終國領事館見
咁多人邊有咁易見到
妹妹仔早
多到痴線
超久不見
為了香港
咁多人邊有咁易見到

係命中注定
俾月月知道死硬
得罪都要講句 民陣真係仆街
怕失控孭唔起就話遊行完畢散水
大家都係等一句坐低 佢哋都唔敢嗌一聲 直接洗手走人
結果搞到群龍無首 想和平又唔知點做 想激進又冇意義咁激進

我都係想呻下姐 大家可能都有自己嘅睇法嘅
點都好 香港人繼續加油

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞