《香港傭兵》(26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你又諗咗去邊
即係話姐姐仔唔掂
我仲想講底褲都未搜到
我諗咗去一齊拜
高才鳩早
曳曳
咁仲點算係搜身
報報早
各位早晨
就到端午好鬼熱
早晨 端午前後都瘋狂落雨
咩咕咪早晨
一次過落晒好過焗住焗住
yes
好撚焗吖屌你老母
中午曬到仆街 然後一大舊乳雲又落唔出雨
頭先滴咗幾滴
但係又唔落
最後校對中
打次丁都多過佢

上回講到綽姿要飛揚搜目標人物身!
喺大飛上點搜吖?拋到仆街喎!
話口未完,飛揚就仆咗落目標人物身上!
仲要...雙手撳住目標人物對波!
Sor...Sor...Sor!唔係有心㗎!
綽姿要飛揚爽手啲!
搜咪搜囉...
飛揚好盡責咁搜目標人物身!
搜勻晒全身,係乜都冇嘅~
「乜都冇...」綽姿諗咗一諗,就喺長袍袋中拎咗樣黑色嘢...Dom俾飛揚,「幫佢戴起佢。」
係...黑色...頭套?
飛揚就趴喺目標人物身上(因為隻大飛真係好撚拋!根本就企唔穩!行兩步都怕拋落海!),拎住個黑色頭套...
目標人物一面驚恐:「想...想點吖?唔好...唔好呀!」
『冇事嘅...冇事嘅...放心啦...』飛揚就一邊幫目標人物戴頭套...一邊安撫佢...(真係安撫咩?)
目標人物俾飛揚戴上頭套後,仲係驚恐咁慘叫:「唔好...唔好呀...你哋想點吖?嗚嗚...」
『乖啦...唔使驚㗎...冇事㗎...乖乖地啦...』屌!飛揚根本就係一個變態佬!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 13-愛港愛國] PART 11

夜幕之下,大飛劃破倒照在大海之中的明月。

泛起陣陣漣漪之時,大飛依舊拋到仆街...

我個屎忽根本就坐唔穩...拋到啪啪聲...開晒花...

至於目標人物?我睇佢應該都好辛苦...

又反鎖對手又蒙頭入閘又瞓住嚟拋又唔知會俾人捉去邊...

係咯...我都唔知㗎...我亦都唔知要捉你做乜㗎...

我係佢嘅話...仲要咁年輕貌美...唔驚就有鬼啦...

唉...都真係戥佢可憐...(我不嬲都係一個憐香惜玉嘅君子~)
不過可憐又點?我又可以點?

你睇綽姿佢都係無動於衷咁望住個大海吹吹風...

海賊都係依舊望住前方死衝爛衝...

連女仔都唔幫女仔,我呢啲男人就無謂多事啦...

喺茫茫大海上拋到甩肺...

都唔知拋咗幾耐...

只係覺得好空虛...好無助...

或者迷失喺宇宙...喺宇宙中飄浮會比較有趣...
然後...我開始見到光...

唔係星光...唔係月光光...

而係...燈光!

開始見到...開始見到水平線上...一點點...一點點燈光!

越嚟越多...越嚟越光!

係岸...嗰邊應該就係荃灣!
唔止...唔止見到岸上嘅燈光...

仲見到...見到海面上...有大貨船嘅身影!

正正有一隻...好大隻...超大隻...直頭係巨型貨船就喺正我哋前面!

海賊巧妙咁兜一兜!我哋隻大飛就喺正隻巨型貨船身邊擦過!

嘩...真係大到...見唔到個頂...

點解仲有咁多貨運入嚟香港?
香港真係咁發達㗎咩?

打仗㗎喇喎...啲商家佬真係唔驚㗎咩?

局勢不穩...股市會跌...樓市會跌...乜春都跌...商家佬都應該會撤資啦...

點解唔安定都可以保持到繁榮?

真係越嚟越唔明啲人諗乜...

所以話我真係唔係一個做生意嘅材料...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞