《香港傭兵》(26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
咩咕咪早
各位早晨
琴晚發夢好刺激
夢到自己被捉上大陸 好彩有個好心女仔放咗我走 但就唔可以返落嚟香港
喺被通緝嘅情況之下自己一個大逃亡
痴撚線㗎
唔通係比SPIRIT通緝
咁我應該好值錢
戀童癖俾SPIRIT通緝
不意外
SPIRIT幾時變咗正義撚

上回講到梓翹同目標人物都入咗廁所。
飛揚開返個App撳完成之後,話要繼續跟住目標人物同留意住佢!
咁係唔係要跟埋入去吖?
呢頭都未諗完,梓翹就行返出嚟。
而目標人物都跟住出返嚟。
冇得男女共廁添...
飛揚一邊留意住目標人物,一邊同梓翹邊食邊傾。
都過咗一段時間,梓翹話差唔多要走喇。
飛揚就因為要跟住目標人物,所以繼續留低。
等到梓翹走咗,飛揚繼續留意住目標人物嘅一舉一動。
然後綽姿就打嚟,叫飛揚喺正八點嘅時候就精神化。
飛揚留意到成間酒吧除咗正門,就只有喺廁所隔離嘅後門。
如果目標人物想逃走...應該就只有呢個途徑...
時間一分一秒咁過...然後差唔多到八點嘅時候,飛揚就入廁所準備。
當飛揚精神化之後...
「係...係SPIRIT呀!!!」呢把聲...係由出面出嚟!
係...係綽姿...綽姿嚟咗?!
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 13-愛港愛國] PART 10

「真係...真係SPIRIT?!」出面越嚟越嘈!

一定係...綽姿已經嚟咗!

我立即笠返頂帽!拉高衫領!打開廁所門!

我一衝出廁所,就見到...目標人物喺正我面前!

目標人物見到我企正喺佢面前...嚇到花容失色!
「捉住佢。」正喺大門行緊過嚟嘅...綽姿!左手手持散發住刺眼嘅紅光刀刃精神刀!

我立即一手就捉住目標人物!撳佢落Bar檯!

「呀!」目標人物一聲慘叫!

我...我好似大力咗啲...

對一個弱質纖纖嘅美女真係唔應該咁粗魯...
「嘩...真係佢哋...」

「黑袍...紅色激光刀...」

「傳聞係真㗎...」

「係SPIRIT吖...係SPIRIT吖...」

「世上真係有SPIRIT存在㗎!!!」

成間酒吧嘅客人同員工都好驚訝咁縮埋一邊...望住我同綽姿...
綽姿都走到嚟我身邊,立即捉住目標人物雙手!然後停咗一停...就將目標人物雙手向後一翻!再拎咗個...電磁鎖出嚟鎖住目標人物雙手!

呢款電磁鎖...

「行!」綽姿從後捏住目標人物條後頸,推住嚟行!

「唔好...唔好吖!」目標人物勁驚咁!但又反抗唔到!

我都跟住綽姿身後行...留意住在場嘅員工...金毛仔...MK仔...古惑仔...個個都好驚我哋咁...退避三舍...

呢班人...都係貪生怕死...
其實唔止喺酒吧入面...

「嘩!咩人呀?!」

出到嚟酒吧...

「係...係SPIRIT呀!」

外面嘅金毛仔...MK仔...古惑仔...擺賣地攤商販都係一樣...

「真係...真係佢哋...」

個個都退避三舍...

「真係有佢哋存在㗎!」

個個都讓條路俾我哋行...
綽姿就左手手持散發住刺眼嘅紅光刀刃精神刀,右手押住目標人物嚟行!

我哋係要去...去邊呢?

係囉...我都仲未知...要捉目標人物去邊...

只見綽姿一路押住目標人物...向住...海邊方向...碼頭方向行?

係碼頭方向?

喺夜幕之下,燈火之間,跟住綽姿身後行。

穿過大大小小嘅攤檔...所有人都用上驚訝嘅神色望實我哋...退避...縮埋一邊...
當我哋行到過嚟海邊...過到嚟碼頭...喺各大小船隻上上落貨嘅工人都停晒手!

個個都望住我哋...有啲仲拎住支手槍!手都震埋咁!

有槍?原來呢度嘅人...都有槍...

但佢哋個個淨係識得拎住支槍,又唔識得指住我哋...

係太驚?驚到唔知點做?

不過都正常...多一事不如少一事...

事實上河水不犯井水...你唔搞到我哋...我哋都唔會搞你...
「唔好...求求你哋...放過我...」目標人物一邊求饒...

綽姿就完全無視目標人物幾咁悽涼...押住佢再行得出啲!喺木板上再行出啲!

行到差唔多到盡頭...喺月色之下...燈火之間...

“吱~吱...”我就見到有隻大飛駛咗埋嚟!

大飛上仲有一個身影...

「上船!」綽姿一手推目標人物落船!

「呀!」目標人物慘叫一聲!

船上嘅身影就立即接實目標人物!

綽姿立即跳到船上!

當然我都不敢怠慢!立即跳落船!
一行人都上晒船,海賊立即開船!

“吱!吱~”大飛隨即駛離碼頭!

睇清楚啲...一定冇錯...呢個同樣著上長袍...笠住頂帽...陰暗嘅面容之中就只有兩點紅光...就係今次委託嘅另一成員...海賊!

原來我哋今次係行水路~

之但係...係要去邊呢?

去邊...我今日做過嘅任務...搵架車去...荃灣碼頭?!
唔係要坐住架大飛出荃灣呀化?!

好撚刺激喎!

有幾撚刺激?

一隻大飛喺大海上全速前進喎!

即係點呀?識飛咁囉!唔係點叫大飛呀?!

嘩我屌你只係坐咗一陣...我就已經好似坐緊火箭衝緊出大氣層咁!

好撚拋呀真係!
拋到我個人都唔知係上緊定落緊!

預佢上就落...預佢落就上!

上上落落...落落上上...好想嘔...好想嘔返啲忌廉溝鮮奶出嚟...

話說...精神化期間...嘔唔嘔到忌廉溝鮮奶出嚟?

如果唔係嘔忌廉溝鮮奶...又會係嘔啲乜呢?

就喺我正要唔知嘔啲乜出嚟之時...
「搜佢身。」綽姿望住我,指住目標人物。

『吓?我?』我又指住自己,望住海賊。

海賊就控制住隻船:「唔好望住我吖...我負責揸船㗎咋。」

話說...海賊把聲...係女仔?!

我以為海賊一定係男嚟㗎添...

『喂你哋兩個女仔唔搜要我搜?』唔係咁益我吖化?

海賊望綽姿一眼:「喂你個隨行者都幾多嘢講㗎喎...」

吓...講咗一句咋喎...咁都叫多嘢講?
綽姿擰擰頭:「佢係咁...」

喂...咩意思吖?係唔係想我講多幾句?

綽姿有啲唔耐煩:「男同女又有乜關係?叫你搜就搜。」

嗱...我都係跟Order做嘢㗎咋...你哋唔好話我借啲易抽水吖...

隻船拋吓拋吓咁...我又跟住個Beat拋吓拋吓咁行近目標人物...
目標人物雙手被反鎖喺背後...只可以瞓喺船上...勁驚咁望住我:「唔好...唔好埋嚟吖...」

『我...我都係跟Order做嘢㗎咋...』我再行近一步...(隻船真係好撚拋!我仲未對到位!)

「唔好...唔好吖!」目標人物驚到就快喊出嚟!

『唔使驚...好快㗎咋...震一震就完㗎喇...』我喺度噏乜柒?屌隻船真係好撚拋呀!

「你可唔可以唔好咁變態?」綽姿同海賊望住我...冷冷放下一句...

我又有幾變態呀屌?又係你哋叫我做嘅!

今晚出完

三句預告

架大飛就拋多幾下...

『嘩...嘩...嘩嘩嘩嘩!』我都係站唔穩腳...向前一仆!

仆咗向目標人物身上!
飛揚個account係咪俾鴻福郎偷咗
唔好唔記得我都有寫甜故㗎
變態揚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞