[驟雨清風] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (26)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Cant agree more
我記得是有大陸,可能我記錯;店長都好似無乜點串過我,第一次見佢係2012年咁上下,我落完地盤幫手(屋企做裝修),爛身爛勢著住波鞋,去試佢地CJ都無白鴿眼。最後買左對handgrade Weymouth 。

雖然自此之後都無乜響佢地度買過野,入去都淨係周圍睇下R下水吹,但佢地都好好態度,我對佢地印象不錯的。
新嘅男sales我一個都唔識,btw,店長從前並不肥
Chester巴打人不錯的,其他兩位我唔識。至於身型既野⋯⋯唔洗咁執著既,買對鞋姐
budget 4000-8000 rtw有咩推介?睇過suitssupply覺得麻麻哋
我第一對想買既就係呢對,幾年內來來回回買左好幾對loafers,最終都係買番佢,我就係認為佢相當好襯!我自己著牛多,襯chinos都可以,正裝就唔好啦!Chester 有對著殘左好型,就係見到T記出post ,先去買番!
想買對boot襯牛
两千令筆直有咩介紹
巴打有冇相睇下
變肥了
問多一樣 black calf E 同 EEE差別大唔大?
呢對casual無得輸
等我再去睇睇先
不過其中一個考慮都係因應返工著唔到
番工買dark brown shell 或者calf
但係prefer unlined & rubber sole
unlined真係好舒服

其實已經有對whiskey shell,好似真係冇必要買多對tan pebble grain
Vicky真係最有經驗 fitting比到我好好意見 其他男sales好nice好好傾
A記真係好靚女 不過fitting冇乜實際意見

最唔建議係屋記 冇料扮4條
話kudu唔會出皮底因為個底都會係kudu
拎我對alden shell話d ripple慢慢摺到落條welt就會裂開
仲話自己留學返黎 鳩吹唔洗用腦
呢隻色夏天正
原來懶!因為唔做綁鞋帶?
巴打呢件係barbour?
我都係落雨同出差先著多,非常襟粗。相對C&J另一對iconic 既pembroke,呢對荔枝皮軟熟好多,唔需要break in,好舒服!
係,bedale SL, 著左4年先咁淺色,冇re wax。
好正隻色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞