[驟雨清風] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (26)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
要捉grammar實有問題嘅,但係係咪重點呢
請問幾錢同幾耐起貨?
Ching們$2000budget內有冇入門皮鞋推薦
Meermin berwicks
我CMT 1.1k
Around三星期起貨
睇得明 但總有種奇奇怪怪既感覺咁
但其實分享呢樣野想點就點
In conclusion
To conclude

不過算啦有圖有字肯分享仲想點支持
係唔係都係直接上網買會唔會有咩鋪頭平d

另外想問波鞋著開44.5 meermin應該買44定43.5
搵尺度下隻腳
meermin有每個last每個size既長闊同instep
直接去鋪頭試啦
圖文並茂 支持
最緊要大家明
期待Anthology review
berwicks 可以去leather healer買
meermin冇地方試 不過可以度下自己隻腳再問cs
有無人去左T 記
個人黎講2揀1 中意meermin多d除非你偏好loafers
loafers既話 berwicks好d? 本身有諗過買meermin loafers
去左,冇乜野好買
有幾對alden suede 得9折,其他cj eg都係係幾款有8-9折
有對cj harvard tan grain 6折,好似幾抵不過我自己覺得難襯

路過corthay都做緊減價6-7折,不過啲款
同埋折完都重夠買對alden rare shell
唔是瓜去左買wax 無野岩
Berwicks好似見親都係loafers 好似出名d既
無話咩既岩款就可以 好想買ptb
Berwick loafer算唔差,係啲皮硬
不過講硬meermin一定更硬
我自己都3對berwick loafer
我都有2對 但calf個對好少著 好難襯中意suede個對多d同埋入左對alden cordovan tasses之後 感覺calf個對應該會打入冷宮
我一對calf 一對suede 一對cordovan
好熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞