[英文grammar] 入黎砌下老母個老母

456 回覆
657 Like 1 Dislike
英國語文jj lm學嘢
11: At, On, In (地方版)

訓係床手字比較柒,請見諒
英國語文jj lm學嘢

英文系?!
留名學嘢
英國語文jj lm學嘢

英文系?!

半個major 所以唔係掂到好多
學野
非gay,我出返去先

歧視?

你大大隻字hey gays仲要紅色
你話係唔係歧視喇

得閒返下黎啦

認真,我覺得學任何外語去到某個程度就好難靈活地去以母語去記每一個細節

即係你解釋嘅唔係唔好,但中英轉黎轉去會變得難吸收

我係用英文記 不過唔係個個睇都明全英 所以我覺得用中文講都ok
某啲位用唔到中文我都會放棄 照出英文

所以我就skip哂
英國語文jj lm學嘢

英文系?!

我有錯請指出
聽日啲文可能英文偏多 因為我打中文真係好差
英國語文jj lm學嘢

英文系?!

我有錯請指出

啲嘢dum低晒lu 我都係黎學下嘢
btw睇翻你啲po先知之前有同你傾過

有啲咁嘅事

有啲咁嘅事

王若琳個po
聽日啲文可能英文偏多 因為我打中文真係好差 好叉慢
留名學英文 英文好渣

唔驚 肯學一定得嘅
不過我post得好random 所以如果有野想知可以講低 識答就會答

王若琳個po

嗚啊 好鍾意佢
聽日啲文可能英文偏多 因為我打中文真係好差 好叉慢

我嘅聽日即係幾個鐘之後
樓主唔係幾講到funny 既個分別
我就俾個極簡單英文definition 大家睇下

呢個係簡潔,但係我覺得樓豬都講得出同一個意思喎

冇specific 講到funny 個part
我覺得可能會令人混淆左fun 同funny
樓主可唔可以教下我用咩方法學英文
而家睇緊BBC 同 The Standard學下生字
vocab有進步但係writing時用唔翻出黎
感覺成個sentence structure好小學雞 有無tips教下我 thanks

冇specific 講到funny 個part
我覺得可能會令人混淆左fun 同funny

樓主可唔可以教下我用咩方法學英文
而家睇緊BBC 同 The Standard學下生字
vocab有進步但係writing時用唔翻出黎
感覺成個sentence structure好小學雞 有無tips教下我 thanks

DSE jj?
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞