SECHSKIES水晶男孩討論區 (18) 預祝殷志源SOLO專輯大發

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
希望水晶大爺們 都身體健康
重組後 我已經錯過左幾年
大爺身體健康 等我依D新進小黃可以參與未來既日子
極限職業水晶男孩隊長殷志源生日快樂
今年再次以solo歌手身份出發
希望大大solo成功 專輯大賣
無條件相信殷志源
亦希望所有唔開心嘅事遠離大大
最重要係身體健康 開開心心
永遠嘅水晶隊長殷志源生日快樂
希望嘅嘢唔多
只係希望你可以每日開開心心咁過 每日都做自己鍾意做嘅嘢
同埋要一直做一個唔會失去初心嘅人
由出道到solo到重組 一路以嚟都辛苦晒啦
以後你同大爺們 仲有小黃都會一直一齊走花路
永遠都唔會再分開
預祝solo大發
恭喜

全世界最靚仔嘅反轉魅力志源初丁 生日快樂!今日寫嗰張生日卡好長氣 希望你會睇到
Solo會爆爆爆紅!你要健康快樂 繼續努力、謙卑咁做好每一件事 화이팅💛TCCIC
今晚大大會有3個綜藝節目播出
加G ZONE第1次出片
好期待
大大生日係好日子
勞模大大再次上線
好似返返去啱啱重組咁 不斷不斷有綜藝
希望嚟緊大爺完整體回歸嗰陣都可以係咁有綜藝節目播
今日唔得閒去 聽日去先 捉埋我表弟一齊去佢俾我導到有留意水晶 仲勁鍾意睇新西
抽獎嗰度隨緣 不過我都預視到我都係臭手咩都抽唔到 冇抽獎運
我心中永遠嘅少年
希望你永遠都唔會比呢個骯髒世界沾污
永遠保存一顆純真嘅心
一直做你想做嘅事
身邊嘅人一直都會好似而家咁愛錫你
無病無痛到老
27號回歸一定要大發
努力必會得到成果
想問喺邊到架
去殷cafe叫餐點 就會有個感援包
裡面有張方形卡仔係抽獎券黎㗎

@danpak0603

@pk_bounce
@DCeunlogan

🎉2019 HappyG1Day 찌행기

올해에도 또 날아오르는 찌행기 이륙 비행시작✈

은지원 생일 축하해♥️

https://twitter.com/i/status/1137165728195330048

希望大大今日可以早D起身
睇到隻飛船啦

@g1_oria_

姜食堂2營業第一天的第一桌客人殷蘇尼的後記

被抽中為第一天的第一桌客人,我感覺把我一輩子的運氣都給用完了。
節目組都特別的親切,出演者也非常的溫暖,無論問什麼問題都很暖心地回答,真的太幸福了。
因為擔心如果表現出是歐巴的飯可能造成不便,所以為了不表現出來真的做了好大的努力(然而視線一直朝著歐巴TT)。
最先上來的炸物炒年糕是宋旻浩nim送上來的。他突然」uno dus tres cuatro」,我還以為是在唱Micasaro,嚇了一跳哈哈哈哈哈(只是個人猜測啦)
吃了炸物炒年糕,大家一直都說特別辣。所以歐巴就讓我們跟麵湯一塊兒吃吃看,說和炸物一塊兒吃的話就不辣了,超暖心地照顧我們。
吃了好一陣兒,歐巴突然要幫我們收掉吃過的碗。我們就說還要繼續吃,沒關係。歐巴說因為擔心沒有地方放紅豆冰了。給我們上紅豆冰的時候,比電視上播出的還要更加仔細、親切地給我們做了說明,也對視了好多回……我那個時候真的以為心臟都要停止跳動了TT
吃紅豆冰的時候它一直往下流,我們擔心歐巴收拾的時候會辛苦,所以就跟他說:一直在流,sorry。歐巴就超酷地丟來一句話:本來就會往下流的。然後走開了。這個又讓人心空一回~!!!
真的是充滿誠意的食物所以只能是好吃啊,努力一點兒不剩地去吃完了。
結賬的時候李壽根nim給結的。他看出來我們是殷蘇尼了,所以說那這不能他來結,就想喊歐巴來結賬。但是歐巴當時在做紅豆冰,所以過不來。壽根nim就說會轉告他我們是殷蘇尼這件事(非常非常感謝)。
在這期間歐巴擔心壽根nim不會用卡結賬,還一遍做著紅豆冰一遍大聲地告訴他結算的方法(暖心的歐巴)。
姜虎東nim也非常溫暖,說話很親切。宰賢nim也出來問我們好不好吃。旻浩nim給我們上菜,親切地回答我們的問題。POnim超級親切地回應了我們的問候。謝謝大家。
節目組說不能拍照或者拍視頻,什麼也認證不了,但是可以通過節目去確認自己的回憶……真的播放了很多畫面,讓我回想起很多當時的記憶,所以看節目的時候一直特別幸福~
特別是可以近距離地看到歐巴更加地幸福。這是我非常喜愛的節目,所以即使是短暫地出演,也簡直像夢一樣,
雖然不知道是哪位出演者抽到的我們,但是真的非常感謝,最棒!

cr: insrachel_jeong7868

尋日睇嗰陣真係一直留意呢幾個元袓飯既視線一直無離開大大
其實大大會唔會一早就知呢?
D老飯應該見過好多次面
今日諗住扮靚d去影相 但真係太熱
著得好hea咁搭緊車去cafe
其實今天咁熱 有諗過唔著1kyne tee
但係今日著先有意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞