SECHSKIES水晶男孩討論區 (18) 預祝殷志源SOLO專輯大發

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
愛的考驗時間
唔緊要
果日大大生日
[介紹] 姜成勳-一個已經半退圈但黑料不斷的藝人

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1559343485.A.08B.html

入去睇下
成班盲飯
盲到要去PTT公海開post
點知冇咩人覺得姜生係好人
首先,我要先對莫名受波及的其他家粉絲道歉,
姜成勳的影片讓很多人不舒服,
但影片來源的問題也很大,
黑漆漆的影像,誰知道是不是像水果車一樣是亂栽贓的黑料.
句子一剪接殺傷力有多大?
最新版本是他說"偶像都很醜?",精簡成五個字了,變成變態自大狂了,
完整句咧?他也說他太矮--->就是閒聊的聚會啊,
但只想衝點閱率的新聞平台才不管.
不過品頭論足是不禮貌的,就算當時的他不是藝人(還沒復出)
私下聊天的場合也應該潔身自愛,不該留下話柄.
如果冷靜分析,他的現況就是沒辦法回到螢光幕前,
只能由著黑粉們想到什麼話題就拱他上台的人.

他對粉絲不限防,把粉絲當知己,是沒有架子的藝人,
但也把他自己置身在高空的懸崖,
他若真有錯,法律會給予應當的判決,而不是無限上綱的網路霸凌.
五月份他的負面新聞有夠多,有網民說他在炒新聞?
他這麼黑了,儘管本人皮膚很白,但在南韓的形象毀了吧,炒什麼新聞,
而且現在每則爆料幾乎都有新聞願意報導?

這是鞭屍了呀各位.

那我還上來洗地做什麼呢?

就是希望有看到影片的網友,可以從另一個角度了解這個人,
沒有人是絕對的惡,他的歌聲和舞台魅力是絕佳的,
他的官咖存在很大的管理問題,但我認為全部人的責任就給他一個人扛,不合理.
有人說"這種人怎麼還有粉絲"
我想讓大家看看我眼中的"這種人"是怎麼樣的人.
[介紹] 姜成勳-一個已經半退圈但黑料不斷的藝人

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1559343485.A.08B.html

入去睇下
成班盲飯
盲到要去PTT公海開post
點知冇咩人覺得姜生係好人
首先,我要先對莫名受波及的其他家粉絲道歉,
姜成勳的影片讓很多人不舒服,
但影片來源的問題也很大,
黑漆漆的影像,誰知道是不是像水果車一樣是亂栽贓的黑料.
句子一剪接殺傷力有多大?
最新版本是他說"偶像都很醜?",精簡成五個字了,變成變態自大狂了,
完整句咧?他也說他太矮--->就是閒聊的聚會啊,
但只想衝點閱率的新聞平台才不管.
不過品頭論足是不禮貌的,就算當時的他不是藝人(還沒復出)
私下聊天的場合也應該潔身自愛,不該留下話柄.
如果冷靜分析,他的現況就是沒辦法回到螢光幕前,
只能由著黑粉們想到什麼話題就拱他上台的人.

他對粉絲不限防,把粉絲當知己,是沒有架子的藝人,
但也把他自己置身在高空的懸崖,
他若真有錯,法律會給予應當的判決,而不是無限上綱的網路霸凌.
五月份他的負面新聞有夠多,有網民說他在炒新聞?
他這麼黑了,儘管本人皮膚很白,但在南韓的形象毀了吧,炒什麼新聞,
而且現在每則爆料幾乎都有新聞願意報導?

這是鞭屍了呀各位.

那我還上來洗地做什麼呢?

就是希望有看到影片的網友,可以從另一個角度了解這個人,
沒有人是絕對的惡,他的歌聲和舞台魅力是絕佳的,
他的官咖存在很大的管理問題,但我認為全部人的責任就給他一個人扛,不合理.
有人說"這種人怎麼還有粉絲"
我想讓大家看看我眼中的"這種人"是怎麼樣的人.

班台黃究竟知唔知韓黃年幾兩年前已經話官咖有問題
話影像會盤數唔啱 要求炒左朴松葉 質疑朴松葉女友身份
姜生畀左咩回應?
出半語鬧韓黃 叫信佢既人繼續跟佢 話有問題既地方會去改善
朴松葉要韓黃寫道歉信道歉
點知信姜生既結果係點
台灣FM取消....所有小黃既錢到依家已經過左9個月都追唔到
姜生自己都冇演出 仲唔肯還返筆錢畀台灣主辦
仲有姜生同朴松葉對forever2228 couple先係HW實際老闆
姜生唔負全責咁邊個要負責

台黃自己無知都算
唔駛同路人講
仲想說服路人

嗰日有三個節目
幸福來得太突然

呢個講得好好
有才華有人品既藝人咁多
做乜野要飯個咁既人
以前就話年少無知俾人呃
而家都40歲仲on99咁真係唔知想點
思想仲停留係90年代
https://m.weibo.cn/5582555483/4378479648533244

救命呀 好靚仔呀

Cr. 殷志源貼吧 微博
其實啲海外姜飯幾時醒
明明而家反佢嗰啲就係對咗佢廿年嘅飯
你地隔咗重山會知嘅多過佢地
其實件事發展到而家最可惜係好多人真係因爲咁而脫咗水晶飯
扮瞓嘅人點叫都唔會醒
唔講仲以為d姜飯真係識ksh呢個人

我追左好耐post 係見到姜生一再拖後腿先忍唔住要註冊上水
宜家睇返無挑同其他團綜見到姜生只會覺得好心寒
而且無論係水果車 hw定最近條片 都幾明顯見到佢係人格操守有問題
仲將水晶嘅路人好感敗左唔少
完全唔明白點解仲可以繼續支持佢

冇事都係睇返姜食堂洗眼
我都係唔想再睇返有佢嘅綜藝
好彩上年開始嗰個olleh tv團綜都無佢份啫
仲有我的小電視前半部都可以睇下
淨係可以講佢毀咗元祖小黃嘅回憶
同樣地都毀咗新飯嘅回憶
而家18年前嘅綜藝搞到我一啲都唔想再翻睇
明明之前六六歌真係好感動 即使重刷咗幾次都會睇到眼濕濕
但自從佢搞出咁嘅事之後 我就完全唔想再睇 覺得好假好想嘔
本身唔想脫飯回踩 覺得成件事好低裝
但對住佢真係冇辦法 當初有幾鍾意佢而家就有幾憎佢
一粒老鼠屎搞壞成煲粥咪呢啲
就算唔鍾意佢都好憎佢 因為佢一個人破壞哂好多人對水晶既回憶
*抬高
依家再翻睇無挑 感動真係會減左大半
一諗起姜生其實好憎水晶同成員
特別係上個月先知 姜生喺未重組之前一直喺網上對另外5個寫惡評
都唔知姜生點解要咁委屈同5個唔鍾意既人同台
都唔知邊個先係冇左水晶個名唔得

依家韓國脫飯果D好多都飯左廿年
如果唔係姜生做得太過份
韓黃會咁決絕咁放棄鍾意左咁多年既人??
如果姜生係值得撐既 韓黃同水晶其他成員一定會出面撐佢
依家就係大家都搵唔到理由/證據撐姜生先要放棄佢
放棄左姜生 水晶先會有一線生機
否則水晶保持左廿年既名譽會同姜生一齊攬住一鑊熟
日日攞住水晶個名上社會版
都唔知姜生仲知唔知醜
HW退費都搞到一鑊泡
姜生連做一個普通人既資格都冇
明明有好既家底 唔錯既聲底
兩次天跌落黎可以大紅大紫既機會
一班支持左廿年既忠實fan
姜生個背景好多人恨都恨唔到
可惜姜生冇珍惜過
畀咁多野姜生真係哂左

好心班姜飯面對現實啦
7月如果影像會姜生真係有罪
希望姜飯唔好又搵藉口鬧韓國司法不公
冇辦法啦
HW太大 水晶咪要牽制佢囉

朴松葉講既野姜生一定會認同 先會兩個情侶檔拍住上呃小黃錢
@Becauseofyou_G1
下週六哥哥生日6月8號當天
19:35 驚人的星期六
20:20 訓man正音
22:50 高中伙食王
(以上時間均為nh時間)
辛苦大大了
0608真係個幸福日子
其實如果20世紀資訊流通發達
姜生可能當年已經收左皮
一早都唔駛旨意再出返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞