見住啊妹咁 做啊哥又乜都幫唔上忙

301 回覆
1115 Like 42 Dislike
抑鬱症個啲仆街藥有副作用,

一停藥就陷家富貴。

我自己都食過,食撚左重衰撚過無食。
之後我停撚左藥,
去左日本拜神(有去伏見,安井金比羅比,宇治上神社,重有其他),
之後唔知點解,
就好返少少。

而家有乜7都講句 阿彌陀佛 就算,
盡量唔撚激心,唔撚發火。

點都好巴打,
我都明有情緒病既人OR佢身邊最親既人都好痛苦,
其實由細到大我都想有個親生阿妹,
不過我無。

希望你頂撚住,
自己有壓力記得搵人/事放返出黎,
做GYM又好乜撚都好,
搵人傾下又好上連登都好。

再唔係就一腳BANG撚落去阿妹度啦SUPER!

加油,
同埋你阿妹都揀左條MK之路,

就算啦,
你可以分析比佢聽,
不過既然佢自己唔揀都揀左,
條路佢自己揀,
佢仆街就唔關你事都唔好喊。
就算佢比人中出即飛,
佢大肚,佢既事,
都與你無關。

理店自己再去幫人,

親人其實都係咁,
呢種唔係無情,
而係,每個人既人生都應該自己去負責任。
唔屌唔鬆化
係我就執佢兩劑
比佢知道哥哥的味道
咁就會識乖
同樓主個妹一樣 成日出去玩
不過少唔翻屋企 天光就會翻去
老母又屌到仆街 叫我一滴酒都唔好飲嗰啲
我明佢好心痛 但認真嘅 玩緊嗰陣真係唔會諗起屋企
俾屋企話左成年 反而佢地越嚟越嚴 我就越嚟越唔想翻去
明知大個會後悔但都會照玩

家姐就好似樓主咁
全家人我都淨係聽佢話
加油呀樓主
有個咁嘅呀哥真係好
當年我屌柒我細佬
自此連野都唔會講
我諗你試下唔好咁上心
由得佢啦
近親相
比幾多個人屌過?
將佢既愛完全投射落你到
所以 同佢做愛
雖然係亂倫
但呢個係唯一救到佢
令佢離開d死mk既方法
見到咁長即刻拉最底睇下係咪問整mon原來唔係
教樓主點樣做到你家姐既角色
or 講下你家姐做左d咩令你只聽佢話
交比我 我幫你睇住佢 包佢貼貼服服
其實宜家佢自己都唔知自己做緊乜
你唔好再問佢 或者 用你嘅方法去關心佢喇
我反叛過 都明你阿妹點解會咁
同樣地同你阿妹一樣出現呢啲行為
當時就係鍾意喺朋友到拎認同感 因為生活上同埋家庭入面唔如意
所以會咁
Moon都唔知係咩 mk新會然
因為家姐同我一樣都會去玩
佢唔會阻止我出去 淨係叫我唔好要屋企擔心
出面點玩都好 唔好帶翻屋企

有陣出左事 我第一時間都係同佢講
佢會幫我諗點同老豆老母解釋 點勸佢地放手
總之我覺得就算發生咩事家姐都會幫到我
老老實實要壞好難勸番佢
作為一個女仔 勸佢食避孕藥同ml記得戴套
講又已經講過,我覺得反而唔係管佢嘅行為,因為應該唔太work,而係俾佢知道以後有乜嘢事第一時間要搵你呢個牙哥,唔開心又好,發生唔好嘅事都好,搵你傾下計,但你都唔好批判佢,
咁樣:
第一,佢衰極都唔會走投無路;
第二,佢會感受到你係真係錫佢,佢感受到呢樣野會比較識諗,因為鬧佢人人都識鬧,但係陪伴佢嘅人又有幾多個呢?

加油樓主!
冰封3呎非一日之寒
好多人都係等個問題去到好差嘅地步
先去搵解決方法
講真 真心關心同愛你個妹嘅話
喺問題已經醞釀緊嘅時候就已經解決咗

而家真係無乜解決辦法
由佢仆鑊甘嘅 睇佢自己識唔識醒

如果你同屋企人覺得佢對你地仲有情嘅話
試下玩一哭二鬧三上吊(唔係認真吊呀講明先)
睇下佢會唔會有好轉

so99y 講得mean咗啲
但真心嘅
首先你要接受每一個人都有自己既人生經歷 中學既美好只係對你黎講 努力讀書考大學邊個唔識呢d道理?

每一個人既選擇一定有佢原因 當你用叫醒佢呢種諗法果時已經無了解佢 你唔係過來人 你唔係佢

其實好簡單諗就係唔好嘗試改變佢先 你無辦法操控佢既人生 嘗試了解佢點解咁鐘意出去玩

其實睇得出你個妹缺乏既係愛同家庭溫暖 多d包容啦 你個妹最需要既係知道自己被愛

一個人知道自己被愛先會識自愛 識自愛先可以做到對自己最好既選擇
我同你講,斷纜啦,呢d 人無撚得救
唔好諗住會改,佢只係會不斷蠶食屋企人嘅生活
好快會大住個肚番黎話無地方住,跟手生埋出黎等你阿媽湊,你就做舅父啦。
小朋友,青少年又好
要既係獎勵,唔係負責
你越係「苦口婆心」,咪即係越同佢講:「喂你依家係屋企問題既根源呀,你令到全家人唔開心呀」
中四啦,唔係弱智,愛永遠都唔應該喺給予者角度出發,而係諗受眾需要啲咩
不如成家人去個旅行,約間好既餐廳出去食下好西,講少啲無謂野,食飯嗰時搞下gag笑下,佢覺得留喺屋企開心咪會多啲留喺屋企
有時你不停同佢講屋企人好愛你呀點點點呀,講到佢流曬馬尿好感動呀,其實諗深一層,咪又係壓力黎
「我有咩行差踏錯我屋企人會好唔開心,我要小心啲先」
青少年遇到壓力,最叻就係逃避,屋企係壓力既來源,逃避既方法咪就係躝街
諗下點樣令呀妹喺屋企笑多啲好過啦
當佢覺得你煩個陣,你講咩都無用

我細佬雖然無你啊妹咁誇張,但係我屋企老豆老母都係好鐘意打仔女,我同家姐,細佬都係比人打大
講緊個陣幼稚園,我地唔鐘意食飯所以食得好慢,食一餐晚餐食一個鐘,之後老豆會係後面一路用藤條一路fit我地,fit到我地食完為止
或者幼稚園有咩唔乖,就拎屋企啲膠凳去掟鳩我地
我同家姐好彩都係識諗個啲所以無乜反叛行為,但我地都有好勁既暴力同控制狂傾向

我細佬就變到好憎屋企,講乜都唔聽,就算唔係叫佢溫書,係叫佢出黎食飯佢都聽唔入耳,叫返我地收皮啦屌(佢中三)
日日只係識打機,仲話大個要做電競選手
而家就直程日日都話想飛去台灣搵佢啲lol隊友
不過佢咁樣,有一日都突然醒覺,開始聽返人講野,而家都讀返書,最近個家長會老師仲特登打比我叫我都出席,因為細佬話同我最fd都幾開心

人係有突然醒覺既一刻,不過唔係個個人都會
你係佢醒覺之前講咩做咩都無用 只係可以等呢一刻黎

如果佢唔係呢種人,真係要等佢有一日有咩大件事發生左,好後悔先會認真聽你講野

我個中學同學又係日日都唔讀書唔返學,出去飲酒,唔返屋企,學人跟大佬,覺得有大佬保佢好型,圍威喂有好多fd子
之後玩到有一晚係酒吧比人爆樽,坐埋個啲咩女童院,放監出黎先識屋企人係最好

睇你個妹係邊種人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞