你哋會唔會驚自己嘅人生就咁玩完?

344 回覆
1264 Like 69 Dislike
可能樓主小康以上。或者係青春無敵
隻game無啦啦執笠咪玩過另一隻新game囉
可能更加好玩呢
其實冇乜野可惜既 就算可惜都只係一陣子姐
就好似你玩緊新game 都冇可能再理會D舊game 既遊戲進度係點架啦
最重要就係好好享受遊戲同埋珍惜同你一齊過關既同伴就夠
呢頭講完嗰頭就真係有痴線佬揸到去搶劫

好彩冇出人命, 但係大家真係唔好將啲嘢諗得太樂觀, 分分鐘下個就係自己

我諗大家應該都知香港越嚟越唔安全

最好真係我諗太多

睇嚟你連庸人都唔係, 發生喺身邊嘅嘢乜都唔知, 如果我真係諗太多, 就唔會呢頭講完嗰頭真係出事
我命由我 不由天
中學讀完李白嘅將進酒,就奉佢為人生真理
唔怪得你咁失敗分七次回我啦。加油唔好死,死左你啲錢就連化做陰司紙既價值都冇了,你回堆垃圾連邏輯都欠奉,我只係見到一件活在自卑、無知、貧窮既可憐蟲,連eq都失去,下世做動物都唔好做華奴,因為唔洗透過自卑同狹隘既思維思考無意義既人生,然後曲解別人文字。
活在當下就一定唔可以投資未來
仲要無知到以為香港有樓代表一切,未撚去過旅行既眼界就係咁撚狹窄
禍兮福所倚 福兮禍所伏
點解要極端化活在當下?活在當下個意思一定唔會係叫人完全唔好考慮將來嘅....
sorry但我一啲都唔窮,旅行亦去過唔少次

唔知你係咪淨係識酸我,話我曲解你然後不停人身功擊,乜野EQ低,貧窮等,然後就連我曲解左啲咩都答唔出,你既回應何止冇邏輯,比人感覺直程係冇讀過書文化水平極低既人先做到既回應

分七次定一次有咩關係? 唔通你寫文淨係可以作一段?? 定係成世人淨係可以回應一次咁慘

你現實應該係幾慘, 嚟連登做attention seeker
其實你係咪想表達中庸之道?? 活在當下嘅同時亦考慮埋未來既話其實係叫中庸之道。。。
中庸之道係講凡事要穩穩陣陣
傾向任何一邊都唔好
咁活在當下嘅同時亦都不乏考慮未來, 除咗中庸之道我真係諗唔到叫乜嘢
正常人都係咁生活架啦中咩庸
我係話你將活在當下定義得太極端,
你點定義活在當下?你覺得活在當下有完全唔考慮將來嘅意思?
sorry可能我真係定義得太極端
但係我覺得自己係活在當下嘅話就應該會變賣曬所有資產走去環遊世界唔返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞