你哋會唔會驚自己嘅人生就咁玩完?

344 回覆
1264 Like 69 Dislike
呢個年代,早d玩完先係福氣
諗起你嬲到仆街又冇人睬你個樣真係好笑
係咪好撚嬲呢樓主
如果你係因為睇到幅圖而follow呢個留言, 我同大家講下咩事

上面有條友無啦啦正經討論緊嗰陣喺度爆粗, 仲話乜嘢學打拳代表想攞世界冠軍, 話可以學到接子彈, 我諗佢應該係嗰啲修行左300年嘅高人, 所以想約佢出嚟, 感受一下佢接得住子彈嘅拳頭

然後佢就一直避開話題, 又話乜嘢觀塘區狗也不屌,未發展區域, 仲話住觀塘區就係低端人口, 小弟住將軍澳區, 但係見到佢咁樣鬧人就真係好唔爽, 所以就真係好想約佢出嚟隻揪感受一下佢嘅拳頭, 順便打完之後去睇下佢屋企係咪住白宮咁勁抽

原本其實唔係咁想用粗口, 但係對住呢啲小學雞真係唔用唔得

我知佢講乜都係冇成本,但係真係我好想約佢出嚟 見下佢呢啲得道高人

小弟真係甘拜下風, 想約佢但係講親佢都喺度玩人身攻擊
有乜嘢好嬲

我講完又係繼續去操, 繼續變強,繼續改善生活, 佢講完就真係得把口

佢講到自己咁勁應該唔係拳王泰森就係THE ROCK, 佢係生活喺金字塔最頂端嘅人, 我就冇佢咁勁啦, 聽日唯有繼續去操
你笑下好啦, 記得聽日準時返小學呀, 使唔使叔叔叫醒你
其實我呢度淨係想鬧鬧我嗰條友, 如果得罪咗其他樂觀嘅朋友仔就唔好意思啦

佢無啦啦鬧人傻閪我就覺得唔爽

點解有人可以咁小學雞, 無啦啦話住觀塘區嘅人係低端人口

大家往觀塘區既唔好嬲, 佢呢啲人係死剩把口
如果係為咗打爆黑暗價值觀、意識形態而死嘅話,就最好不過。

「男兒要當死於邊野,以馬革裹屍還葬耳」
學Steve Jobs 咁當每一日都係生命中最後一日
唔驚死 只係驚死得痛苦
其實怕屋企人死多過自己死
不過死咗都算係解脫, 而家返工好似吊住條命咁, 只係為咗老咗唔會咁潦倒
總係有你呢啲唔睇comment嘅低級留言

我係話嗰啲想死但係又唔怕死嘅人點解唔去死

撚有講過話唔怕死就要去死, 睇清楚啲係想死但係又唔怕死, 個邏輯係想失敗但係又唔怕失敗嘅人點解唔去失敗

睇嚟你都以為自己好醒, 仲要一留言淨係識爆粗

又係嗰啲生活喺 反對金字塔嘅最低層嘅人
冇乜文化淨係識講粗口以為自己好勁
你又係嗰種唔睇comment嘅人, 淨係識講粗口, 反對金字塔入面中低層嘅人

唔驚同想梗係有唔同啦

但係我明明有comment話係嗰啲又唔驚死又想死嘅人點解唔去死

你睇得嗰一兩個留言仔就喺度以偏概全
, 咁你加油啦, 繼續做文盲囉
仆你個街啦 戇鳩仔 屌你老母 好似你呢啲弱智真係睇comment都睇得出 自以為是到一個點 冇睇曬全部comment就喺度鳩講

為咗鬧人寧願做文盲

利申: 我呢個就算係低級留言, 但唔屌你都唔舒服
由你用嘅粗口就知你嘅文化水平大概去到邊, 咁想鬧人但淨係識提人老母

淨係鬧一句都算, 差唔多句句都係咁悶唔悶啲

死戇仔智商發育唔健全, 生存咗咁耐粗口都唔識多個?

收皮啦屌你老母, 你今朝食撚咗屎呀? 把口咁臭嘅

食咗狗屎定自己啲屎呀?? 有冇幫自己或者隻狗抹乾淨個屁股呀

定係你就係嗰啲戇撚鳩周圍斬人嘅香港版鄭捷 呀?

使唔使幫你call白車呀
我人好好最多電話費唔收返你
我真係好明白你嘅心情, 睇到你呢啲留言

你陣間去照下鏡, 我諗你應該都會特別燥
咁你更加好笑, 我話你係得道300年嘅高人, 明顯都係反諷緊你, 喺度引你講嘢, 點知真係引到, 笑死我

我係想睇下有你呢啲諗法嘅人到底有幾高端lol
點知你乜都冇回應,又喺度玩人身攻擊, 快啲應我你係咪住緊白宮喇, 定係你接緊子彈呀依家? 你可以由打拳諗到接子彈, 就算係誇張定反諷, 我睇你智商都有返一定水平

快啲應我啦, 我就嚟要揸車去觀塘呀, 一陣就冇時間同你玩㗎啦, 你唔應我搞到我好悶

我想睇下你呢個高端人口有乜嘢高級發言, 不斷咁話人低端人口我諗你應該唔係啩

你搭緊火箭上太空呀? 收唔到wi-fi訊號定係手機冇訊號呀?

使唔使我幫你join 返一個好啲嘅plan呀
快啲應我啦, 你仲有啲乜嘢高端嘅修辭手法呀

頂真借代借喻等等仲未用喎

定係你作緊七言律詩啊? 五言律詩? 定係準備講文言文呀?

果然活咗三百年嘅高人, 諗嘢都係特別慢

你慢慢諗啦, 你肯覆我我就嚟覆你㗎啦
唔好掛住打飛機啦, 問你咁多條問題一條都冇應過我, 反而不斷咁玩人身攻擊

屌 中二病
打撚死人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞