你哋會唔會驚自己嘅人生就咁玩完?

344 回覆
1264 Like 69 Dislike
咁一定有人好打過我嘅, 但至少可以打贏好似你呢啲諗得咁樂觀嘅人
驚聽日都要準時起身做狗樓豬早啲訓啦
有時會少少驚有時又睇得好透人死如燈滅
希望死果陣仲有自理能力同好快死得去
因為覺得生命好脆弱
所以覺得番工唔要博盡唔會番d被人屌同好多ot嘅工(所以揾唔到大錢
不過我買走左壓力都抵嘅
我唔驚,但問題就係我唔知點解唔驚好似人生在世都只係一場遊戲
我唔追求自己生活得有意義,死而無憾就夠啦
大把人一早死左 係副肉身未死
唔怕死
但係怕死得好核突,好痛苦
又怕未做到自己想做嘅野就死咗

成日覺得人係生出嚟呢個世界行一轉,
然後番去應該番嘅地方,
怕嘅係行一轉之後,咩成就都冇,又或者咩都留唔低又帶唔走
驚咩己玩撚完
杞人憂天
驚 但會同自己講唔好擔心太多
你畀我感覺就係網上嘴砲嘅傻閪, 夠膽出嚟 隻揪dllm, 我冇話會贏每一個人但至少可以贏到你

聽日嚟觀塘泰拳館, 唔好得個講字
有時成日想及時行樂
但係而家個世界乜都講錢
冇錢都樂唔到
要打贏你個毒撚一定唔係自視過高
你老左果時, 仲會諗人生更加多, 有好多野根本無辦法把握, 把握而家把握到既野, 就即係活在當下, 做自己會開心既野 (自殺式表白除外)
做人最緊要有目標同點實行
唔係講其他野都無用
我覺得日日返工渾渾噩噩重on 9
返工為咗買樓
喺香港生活已經冇人生目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞