你哋會唔會驚自己嘅人生就咁玩完?

344 回覆
1264 Like 69 Dislike
我想快啲完
你就當我係lol

但至少我唔係喺度呻完就算

我會諗會唔會真係有一日有人想無啦啦喺街度同我打, 所以有做開健身同操泰拳

有人揸槍點算 你長期着避彈衣?
突然之間大亞灣核電站爆炸點算
突然之間大規模傳染病點算 你長期唔出街?完全0對外交流?
其實有啲嘢冇得避免就冇得避免 活在當下反而更好
活在當下其實並唔係得過且過 反而係積極

的確有啲嘢係冇得避免, 但係如果真係好似我咁講係條街度有條友想同我挑機, 我至少唔會係瞓低嗰個

唔知你係咪想為駁我而駁我, 我嘅做法係想避免一啲可避免嘅風險, 你不斷咁舉一啲不可避免嘅風險畀我, 根本就係小學雞

唔知你有冇操開健身, 學開打拳, 見你諗得咁樂觀, 希望有事嗰陣訓低嗰個唔係你啦

總有人好打過你 你依家世界冠軍? 真係有痴線佬周街撩人嘅話會唔帶武器?
舉呢啲例子係因為你講到你好似有做足準備你嘅人生就可以唔玩完
認清楚現實 活係呢一刻先係最重要 未來仲未到 你只有當下一刻先算係生存緊
一個唔算係有家底既人
有份工, 生存到已經要慶幸
你想成家立室, 有車有樓? sorry無老豆無母幫助係現今社會真係好難
即係你無父幹母幹人生就係咁

同意, 屋企社經地位低真係好難向上流動, 就算有實力都冇本錢冇人際關係

同意, 搵到3萬都可以話正常, 但係再上, 唔係咁易

3萬可以做到D 咩? 其實同搵2萬2萬中差唔多, 一齊買唔到樓, 移民又要驚
最近一兩日RESEARCH 好多移民加拿大0既野, 我都有親戚係個邊, 勸我不如早D 走

但係其實, 你ALL IN 移民搏一舖, 都係好易清袋咁就玩完架啦
有人揸槍點算 你長期着避彈衣?
突然之間大亞灣核電站爆炸點算
突然之間大規模傳染病點算 你長期唔出街?完全0對外交流?
其實有啲嘢冇得避免就冇得避免 活在當下反而更好
活在當下其實並唔係得過且過 反而係積極

的確有啲嘢係冇得避免, 但係如果真係好似我咁講係條街度有條友想同我挑機, 我至少唔會係瞓低嗰個

唔知你係咪想為駁我而駁我, 我嘅做法係想避免一啲可避免嘅風險, 你不斷咁舉一啲不可避免嘅風險畀我, 根本就係小學雞

唔知你有冇操開健身, 學開打拳, 見你諗得咁樂觀, 希望有事嗰陣訓低嗰個唔係你啦

總有人好打過你 你依家世界冠軍? 真係有痴線佬周街撩人嘅話會唔帶武器?
認清楚現實 活係呢一刻先係最重要 未來仲未到 你只有當下一刻先算係生存緊

咁一定有人好打過我嘅, 但至少可以打贏好似你呢啲諗得咁樂觀嘅人
驚聽日都要準時起身做狗樓豬早啲訓啦
有時會少少驚有時又睇得好透人死如燈滅
希望死果陣仲有自理能力同好快死得去
因為覺得生命好脆弱
所以覺得番工唔要博盡唔會番d被人屌同好多ot嘅工(所以揾唔到大錢
不過我買走左壓力都抵嘅
我唔驚,但問題就係我唔知點解唔驚好似人生在世都只係一場遊戲
驚聽日都要準時起身做狗樓豬早啲訓啦

我呢就賤命一條冇咩好驚 唔主動(暫時)亦唔抗拒
反而只係有時會諗唔想死後自己嘅私隱畀人打開晒嚟睇 例如日記呀之類

咁一定有人好打過我嘅, 但至少可以打贏好似你呢啲諗得咁樂觀嘅人

乜原來樂觀就唔可以鍛鍊自己?除咗得到成果之外鍛煉嗰一刻亦都會令人沉迷
不過原來你只係自視過高嘅傻閪你繼續發你嘅健身拳擊夢
祝你有一日徒手打爆子彈 橫越生死界限
我唔追求自己生活得有意義,死而無憾就夠啦
大把人一早死左 係副肉身未死
唔怕死
但係怕死得好核突,好痛苦
又怕未做到自己想做嘅野就死咗

成日覺得人係生出嚟呢個世界行一轉,
然後番去應該番嘅地方,
怕嘅係行一轉之後,咩成就都冇,又或者咩都留唔低又帶唔走
驚咩己玩撚完
杞人憂天
驚 但會同自己講唔好擔心太多

乜原來樂觀就唔可以鍛鍊自己?除咗得到成果之外鍛煉嗰一刻亦都會令人沉迷

你畀我感覺就係網上嘴砲嘅傻閪, 夠膽出嚟 隻揪dllm, 我冇話會贏每一個人但至少可以贏到你

聽日嚟觀塘泰拳館, 唔好得個講字
有時成日想及時行樂
但係而家個世界乜都講錢
冇錢都樂唔到

要打贏你個毒撚一定唔係自視過高
做人最緊要有目標同點實行
唔係講其他野都無用
咁窮冇咩好怕,如果大把錢享受但死左就慘d。
我覺得日日返工渾渾噩噩重on 9
返工為咗買樓
喺香港生活已經冇人生目標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞