汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
ys
想買支補油筆 遮下d石仔花 想問除左買支筆仲有無其他工具要買
巴打間舖真係又平又friendly
上去買水槍仲demo埋
教埋用邊隻泡泡好

見我新婚仲送左份小禮物
聽到你facebook被藍絲洗版
加油呀
我地特登來你到買野

手足都去幫親下

利申非打手 新手司機
想知頭燈好濛,好飬化,有冇得換車頭燈
利申 Nissan Tiida
自膠 氧化*
原來你就係古洞梁朝偉
你睇我尋晚個 facebook post 就知我係元朗林志穎

btw 好好對老婆,要過人世真係好唔易
水潑水有無咩推介Thx
感謝晒
我賣 3M
另外旺角個幾間有 bosch 水撥
2 款都有支持者
蒸餾水
痴咗貼紙轉色,應唔應該做鍍膜? Spray Coating孵唔夠做?

望到你枝Chemical Guys Hydrocharge Ceramic Spray Coating想試
痴咗貼紙轉色,應唔應該做鍍膜? Spray Coating唔夠做?

望到你枝Chemical Guys Hydrocharge Ceramic Spray Coating想試
sorry 睇錯頂
用 soft 99 個隻
我會做
因為個個星期都有幾個包左膜既苦主同我講好多水漬印
真係好撚多水漬印
自己來嘅話點搞最好?
用 Gtech HALO
燈罩花咗,有咩polishing 既野好用
架車冇包膜冇打蠟
想正正經經買套裝備洗車
屋企有水龍頭,但無濕電
睇過網頁,準備買下面呢d,睇下有無野要改

洗車身/玻璃
TORQ R1泡泡噴壺 定係 Kwazar 2L泡泡壺好D?
TORQ R1本身係咪唔可以當水槍,要另外買水槍?
本身冇水喉,Brantt Telescopic Hose是否適用於駁水龍頭/TORQ R1?

胎鈴
Chemical Guys Diablo Gel Wheel & Rim Cleaner 定 美光極品全能洗軨水 好D?

用邊隻刷好? (驚size唔岩)

最後再搭多2條藍色毛巾$25,DAS手套type C
有冇特別野仲要執?
TORQ R1泡泡噴壺 定係 Kwazar 2L泡泡壺好D?
係我我會買 R1, 勝在方便可以直噴, 佢本身亦已經係一支水槍唔洗再買
當然講泡靚係 Kwazar, 但 R1 方便太多

所有水喉都駁到的

胎鈴呢 part 呢 2 支都係好多人買 feedback 又幾好, CG 個支會送個噴壺比你開水用, 有人會嫌煩, 不過亦都係大支左, 而且好香 。 美光個支直噴, 有少少鈴水味

刷真係好睇自己, 太個人喜好我唔推介啦, 唔介意就直接黎睇好過

冇咩特別要執, 記得用泡泡壺就用多泡洗車水
唔該巴打。咁可能聽日都係要親身過黎先得
if tomorrow, better come after 1pm, though we close at 2pm lol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞