汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
我都擔心個膜成日要收收補補麻煩,又要渣過去搞。反而我自己搞到我又無乜所謂。我睇左下啲自己打爉嘅片,好似都係上爉,卒下同抹番好下爉,好似唔太難搞
I have a friend who’s a car salesman. Whenever we chat we never seem to progress beyond Lamborghini 🤣He has a Lamborghini worth one million four hundred and fifty thousand dollars. He’s worth over a million. He’s got one hundred and twenty four thousand dollars worth of car accessories in his car shop.
前日買今日已經收到,好快手,會繼續幫襯!
Hi Michael
點解你個盒會咁殘既?
?
認錯人?
玻璃酸雨漬買咩搞到?
一噠噠咁
唔係你地包架咩
係我包
不過順豐途中
近 2 個星期已經掟爆左幾單野
網購係咪包郵 順豐
之前幫襯左chemical guy無水洗車液,係咪開水要16:1? 上網睇review好多人講咁樣開好似稀得滯
車身鐵粉除左泥膠仲可以用咩清走去?
同問 買左枝每次都用好多先夠泡
鍍膜洗車水用閪左點算
洗完全車先沖水,搞到依家白色一噠噠水漬
我試過用紅樽洗完成車一撻撻,之後冇用送左俾fd

搞成點可以點搞?
就咁睇大部分似係paint transfer,買d compound/polish打打佢試下先
手上淨係有支美光拋光膏,係咪都可以試下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞