汽車用品店員,你問我答 (3)

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
已買繼續支持
已睇到
巴打好有錢
唔係掛你意思係我喺你到買咗好多嘢?
靚樓
求你唔好爆我出嚟,你想我買乜都買

伸脷:區內出名交通差,所以先買咗架車
whaahah 唔講得 detail 架
犯法的
所以你放心
btw 你個度其實好唔好住?
交通超差 不過淨講住喺幾舒服放鬆
巴打我買漏咗支嘢,想用嚟清潔車頭蓋底啲機件,用邊隻?
車頭蓋下面啲零件可以濕水?
想問下布籠seat 有冇邊度平靚正黎清洗
ammo d野偏貴
其實好多美國大牌eg chemical guys, meguiars嘅野又平又唔失禮
睇睇先 thanks bro
唔濕駁電位就得
有冇ADAM'S 隻H2O賣
啲迫力粉食晒入條鈴到
用手起勢捽都完全唔甩
出面做過鍍膜同打過臘,啲舖路都話食得太勁洗唔到
有無產品可以「那」返乾淨條鈴?
又係老問題,新車落地其實應唔應去做鍍膜
睇左好多意見都係一半半
有錢做PPF好過
三四千玩下試下ok
七八千我做過,講到天花龍鳳,其實都係咁,仲要算係出名大鋪
而家轉玩自己打蠟好過
引擎蓋底都可以用?
即係自己打蠟好過出去搞?有咩工具要買?
做完鍍膜唔係一勞永逸,要俾心機keep的
話自己keep5年嗰d會叫你落雨出完車第二日洗車
好多時有跡蝕左入鍍膜,搞佢又驚有左層膜,唔搞佢又眼冤
咁我寧願半年自己打一次
如果你唔講究/新手唔識,starter kit就最基本一部打蠟機,一支/樽蠟(你新車都唔使點起跡架喇,熟左再加第二d product)
打蠟機就睇你有冇電源,有就方便好多,又平又高轉速,幾百蚊就有一部;要叉電嘅就煩d,不過都有嘅
蠟就二三百已經買到好靚

但係你要細心諗下你享唔享受幫自己架車搞野,同有冇時間先,因為而家夏天,身水身汗,同埋打蠟自己搞快極都三四個鐘

工具上可以考慮向呢度位巴打買,始終有現貨,同生意難做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞